Welcome to Sign in | Help
A pornit pe net de pe coclaurile noastre (a se vedea aici  si aici ) o campanie de buna credinta pentru o transparenta in implementarile software in  administratia publica. E vorba de eRomania , un animal online care vrea sa bage e-uri in toata Romania. Din ce se aude pe la talkshow-uri sumele pentru acest site au pornit de pe vremea lui Tariceanu de la 70 milioane euro , cu scandal , si acum au ajuns la 500 (CINCI SUTE) milioane euro cu megascandal. Trebuie atentionat Catalin Tolontan (a se vedea ultima isprava ) poate deschide el cu adevarat itele administratiei publice in acest caz.

Pe de alta parte, cate kile de silverlight, dotneturi si alte alea poti cumpara cu o asemenea suma ?
Cum ar arata o asa pretioasa jucarie online !

Citeste si da mai departe, poate ajunge la Catalin Tolontan !.
Se intampla un lucru ciudat atunci cand iti parasesti vocatia, o iei pe aratura ca un tractor care nu mai are directie. Asa a facut si Bill Gates care a lasat lucrul la codul software.Recent Bill a spus ca e nevoie de sterilizarea populatiei ca aceasta sa nu mai produca dioxid de carbon(niste explicatii aici) dar ce te faci ca multimea de "codoi" , cum spunea Elena Ceausescu pe vremuri este la originea cresterii rapide a vegetatiei si deci a eliberarii la fel de rapide a oxigenului corespunzator (vezi aici) ? Asa ca puneti mana si readuceti-l pe Bill in garajul din care a facut istorie la inceputurile Microsoft, este mai bine pentru toata lumea.
Deci atentie foarte mare ca poate ajunge si in IT :




Despre cum ai putea da cu sapa in mod inteligent si cu precizie pe ogoarele patriei, cititi articolul de aici.
Va vorbesc in direct de la o Sesiune stiintifica a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucuresti ce se tine la Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti", un fel de roadshow Microsoft numai ca e vorba de gandaci, coleoptere , helicoptere... si virusi ! . Voi participa cu o lucrare pe poster in care voi baga mult BI adica Data Warehouse, Reporting si cu perspective pentru data mining pe unelte de la Microsoft.Cred ca se sparge gheata si pentru domeniul agriculturii de precizie in Romania. Mai multe , mai tarziu.
Da' de ce nu , permis de conducere pentru SQL Server?Este altceva , cuvintele ti-ar spune ca ai avea de luat un fel de examen DBA.Intradevar, cineva care nu stie sa conduca o masina ar putea sa accidenteze insa daca e vorba sa "circuli" liber pe internet, articolul (vedeti http://ideas.blogs.nytimes.com/2010/02/03/drivers-licenses-for-the-internet ) imi sugereaza restrangere de libertati. Internetul inseamna comunicare iar, in sensul articolului de mai sus, pe strada fiind , daca vreau sa intreb pe un necunoscut cat e ceasul, trebuie sa-mi spun cu voce tare numele si sa-i aflu numele. Este absurd ! Cititi-l si ganditi-va, nu cumva trebuie sa ne alarmam?
Aminteam pe undeva ca am trait revolutia "in direct" acum 20 ani, pe strazile Bucurestiului . As aminti trairile mele din acele ore. Mi-aduc aminte ca momentul in care am luat decizia sa merg pe strazi , l-am trait ca pe o eliberare, ca pe o dorinta de a arunca de pe mine o velinta grea si istovitoare, mi-aduc aminte ca am potrivit in buzunarul pantalonilor buletinul cu gandul marturisit in sine-mi ca , daca se intampla ceva rau, sa fiu recunoscut, sa se stie despre mine; in acel moment am avut sentimentul mortii si , prevazator am avut grija de buletin... N-am cerut si nu mi-a trebuit ulterior beneficii de revolutionar, am ramas cu acest sentiment curat. De la extaz la agonie am trecut in momentul in care a inceput sa se traga prima oara pe 22 decembrie in actuala Piata a Revolutiei inspre seara si mergeam tarandu-ma pe branci pe sub balconul CC-ului... Mi-aduc aminte de oameni , ce bucurosi eram, se simtea o fratie, o prietenie intre noi din care astazi nu stiu daca a mai ramas o frantura din ea.
Peste cateva zile dau o petrecere adica o chiftea, o maslina , o tuica , dar cand ma gandesc la logistica nu stiu cum sa fac. O idee ar fi ca locatia sa fie la E., ca el are casa mare, a trecut binisor prin criza si face soacra-sa niste placinte mai bune ca soacra lui Geoana; mai mult o sa-l iau pe nepregatite, petrecerea surpriza este cea mai reusita dintre toate asa ca m-am apucat sa trimit invitatii prin e-mailuri! Asa as face daca as avea curaj dar inca nu am ajuns acolo, insa daca va intrebati de unde ideea asta iata de unde m-am inspirat: Sunt si eu conectat ca mai toata lumea prin www.linkedin.com la tot felul de prieteni din zona IT si evenimente profesionale; unul de aici mi-a atras atentia( http://events.linkedin.com/LIDNUG-Phil-Haack-hot-chair-Q-ASP-Net/pub/144220) ; in acesta Phil Haack vorbeste despre ASP.Net MVC. Peste ceva timp primesc un e-mail de la mogulul Aurelian (definitia mogulului aici http://sqlserver.ro/blogs/gigis_blog/archive/2009/11/27/pandemia-workshop1n1.aspx) care prezinta lucrurile cam asa, citez : " Phil Haack in the hot chair Q&A on ASP.Net MVC Pentru cei care nu stiu, Phil Haack este seful echipei de ASP.NET MVC. Nu numai ca are un simt al umorului foarte dezvoltat dar, ca prezentator, ii depaseste pe multi. E un tip stenic si foarte geeky, sttind MVC-ul ca pe buzunarul lui (la propriu :p, ca din asta-si castiga painea de cand e la MS).De aceea RONUA ti-l aduce TIE timp de 60 de minute intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri despre MVC." Asa ca intreb si eu cine face petrecerea si in casa cui : Mogulul in vila Linkedin sau Linkedin in apartamentul lui Aurelian? Daca merge, fratilor , urmatoarea intalnire RoSQL o sa fie la sediul Oracle numai VOI sa fiti disponibili !
Asa cum stiti o ciudata gripa porceasca ne da tarcoale insa tot asa s-a extins de ceva timp in populatia devoratoare de IT boala organizarii a tot felul de codecamp-uri, workshop-uri, petreceri, cu mai mult sau mai putin succes; din cate stiu majoritatea au fost organizate de mogulul Aurelian ce detine trustul de presa Ronua-Itboard pe subiectul .Net; iata ca recent s-a molipsit si Ciprian Jichici pe partea de BI  . Va marturisesc ca , pregatesc in laborator un astfel de (anti)virus distrugator care va va lasa cu gura cascata (manifestare clinica a virusului) pe toti cei imbolnaviti de SQL Server si BI; pretul fiolei nesemnificativ, nu ca la astia !
Asa cum scrie pe certificatiul lui de nastere adica Hotararea de Guvern de pe 18 noiembrie 2009 are numele "Centrul Național de Supercomputing (CNS)". Animalul asta cica ar face urmatoarele cand ar creste mare: combaterea terorismului electronic, prevenirea și minimizarea efectelor dezastrelor naturale și tehnologice, simularea proceselor complexe nucleare, realizarea de simulări de politici social-economice, modelarea și analiza factorilor de influență a mediului în vederea eficientizării protecției acestuia. Se va baza pe un numar de 20 de pui (posturi). I se va da tzatza (va fi finantat) din fonduri proprii si de la bugetul de stat. Pana acest animal va incerca sa-si arate coltii asteptam sa vedem care va fi tematica de concurs pentru cele 20 de posturi ca poate cine stie, fericim pe cativa dintre noi!
Zilele astea , dupa cum se stie s-a deschis vanatoarea la ministri; sunt cel putin trei haite care amusina vanatul in speranta ca il vor gabui cat mai repede. Pe de alta parte, trebuie sa va marturisesc ca sunt fascinat de cultura japoneza ,de cea cu radacina culturale chineze, de tot ce inseamna stil si viziune de viata deosebite ; de asemenea cred ca nu sunt singurul, din cate stiu Aurelian imparatul de la Ronua chiar si la Vatra-Dornei memora de zor niste caractere chinezesti. Sunt atat de fascinat de japonezi si de profesionistii lor incat ma gandesc la o lista de tehnocrati excelenti care sa fie bagati in mult doritul guvern si anume: 1. Nimika Nuymoka 2. Yaspaga Shidute 3. Wreypostu Daybanu 4. Undeypliku Katesparg 5. Skimbaley Inparay 6. Winoakuma Kosuma 7. Furatzara Kutotu 8. Bagabany Labayatu 9. Totkumita Madeskurk 10.Nufurytu Furyo Daca mai sunt si altii va rog semnalati !
Zilele astea e paruiala mare in guvern, se face echivalarea functiilor/profesiilor astfel ca sa fie legiferata o salarizare unica; cum dupa stiinta mea nu exista sindicat al lucratorilor din IT iar pe partea ailalata, a guvernantilor fenomenul IT este greu sau prea putin inteles m-astept la echivalari de genul : - "administrator de baze de date" cu "arhivar sef"; - "evanghelist IT" cu "popa de cartier"; - "dezvoltator" cu "maistru constructor"; - "administrator de sistem" cu "administrator de bloc"; Am uitat ceva sau pe cineva ? Ce-au facut aia prin comisii acolo ?
De la 1 aprilie avem un MVP din lumea bebelusilor, Matei Stefan(baietelul meu) a fost declarat de revista Superbebe , BebeGold-ul lunii martie cu competentza recitari ghicitori in direct la Radio Gold FM ( http://www.radiogoldfm.ro ). Un pictorial traznet se poate vedea in revista Superbebe pe aprilie. Nu am pana la aceasta ora lista celorlati 18 iar premiul se acorda lunar. Felicitari Matei !
La evenimentul "SQL Experience" de vineri s-a asezat langa mine un coleg lucrator la o banca si printre altele m-a intrebat care ar fi motivele pentru care ar trece la SQL Server 2008. Am apucat eu sa zic cate ceva insa aducandu-mi aminte ca urma sa "predice" Cristi despre noutatile din 2008 mi-am tras stecheru' din priza. Acu' ca tot a venit curentul , atrag atentia asupra unui document facut de Forrester Consulting la cererea Microsoft despre "impactul economic al unui upgrade la SQL Server 2008 "

   O recenta convorbire cu un amic mi-a adus aminte de discutia avuta cu Rafal Lukawiecki  de care aminteste Cristi Lefter aici; l-am intrebat pe Rafal ,printre altele, daca criza a avut si efectul printre manageri acela de a face atractiv BI-ul stiut fiind faptul ca orice restructurare s-ar face corect cu date reale, cuprinzatoare despre mersul trecut si prezent al afacerii. Mi-a spus ca nimeni nu investeste in IT acum decat daca rezolva o problema de business clara, cu alte cuvinte IT-ul ofera o "Business Solution".
   Asa ca i-am spus amicului :"Domnule, ai (de fapt "am" ca l-am ajutat si eu) facut o solutie prin acel demo, pune mana si promoveaz-o mai departe , poate o vede vreun director bugetar (iar el !!) mai destupat la minte !" 

   Credeti-ma , oferiti pastila amara de BI ca "Business Solution" , se inghite mai usor asa !