Welcome to Sign in | Help

February 2009 - Posts

     Am vazut multa lume (fie pe net fie aiurea) ca surade cu subinteles cand vad relatari sau aud discutii despre protestul crestinilor de acum cateva zile la adresa cip-urilor biometrice puse pe pasapoarte care permit inregistrarea datelor personale si utilizarea in scopuri diabolice.

     Am semnalat insa o anumita ingrijorare ce vine si din zona informatica adica de la profesionisti IT ,vis-a-vis de scurgerea de informatii sau utilizarea acelor informatii fara acordul persoanelor in cauza. Am vazut asta la Tudor Galos dar si la conferinta despre "Software as a Service / Cloud Computing" pe care am urmarit-o online.

   Evenimentul de mai sus m-a facut sa ma gandesc serios la problema "666" care este atasata de acele cip-uri.

   Mai exact as lua problema Apocalipsei pe fir in jos sa vad din punct de vedere tehnologic, ce suport tehnologic de provenienta terestra ar trebui sa existe avand in vedere ca Anticristul va fi un om si nu o fiinta extra-terestra. Se spune acolo in carte, ca oamenii vor fi insemnati cu ceva anume dupa care vor fi recunoscuti si vor putea sa cumpere mancare numai cu acel semn. Aici am recunoscut tehnologia cip-urilor biometrice in cauza. Sa spunem ca asa va fi.Insa Anticristul va avea nevoie sa citeasca si sa aiba centralizate acele date de la oameni. Este clar ca are nevoie de o tehnologie de baze de date, cum altfel? Insa , mai departe cum ar face asta pe un suport hardware/software solid si intins la scara globala? Aici m-am gandit la suportul numit "cloud-computing".    

      Pentru cei ce nu stiu ce inseamna asta : undeva ,intr-un centru de date nestiut, se afla hard-ul si aplicatiile accesibile prin internet utilizatorilor, acestia nemaiavand nevoie sa cumpere local hard si soft pentru rezolvarea treburilor de serviciu sau personale; este ceea ce se intampla cumva cu serviciul de tip e-mail Yahoo,folosesti un serviciu insa serverul de e-mail nu este gestionat de user, lista de e-mail-uri Yahoo se afla undeva pe un server a carei locatie nici nu i-o stii, altii ocupandu-se cu intretinerea masinilor hardware.

 

     Sa reiau firul: toate statele lumii de teama teroristilor ar trebui sa aiba acces online la baze de date care sa le permita sa vada datele celor care le trec granita, asa ca trebuie sa existe undeva o sursa cu toate datele centralizate. Solutia cea mai buna este cea oferita de nor(cloud) , vamesul trimite la citit cip-ul care interogheaza undeva niste date de undeva din nor ; acest nor cumulonimbus este legat de norii din UE, ai Americii etc si astfel datele sunt accesibile tuturor. Asta inseamna centralizare si deci acces la TOATE datele personale ale locuitorilor (daca vreti calatorilor posesori de pasapoarte) planetei noastre- exact ce-i trebuie unui Anticrist pornit pe supunerea intregii lumi.

 

     In alti termeni mie imi este clar ca tehnologiile amintite aici (cip-uri si cloud-computing) pot fi un suport credibil pentru nebuniile unui Anticrist.

     Sa formulez aceasta idee si pentru cei care nu cred in povestea lui Anticrist : avand in vedere ca securitatea IT nu este rezolvata in proportie de 100% e clar ca exista riscul ca cineva (companie sau persoana fizica) sa poata sa aiba acces la aceste date centralizate pentru diferite interese comerciale,politice etc., date referitoare la populatia Terrei.

 

     Acum ce facem, iesim din IT  sa nu fim partasi cumva unui proiect diabolic? Eu spun ca orice lucru poate avea folosinte negative dar si pozitive, de pilda un cutit , poti sa tai cu el o paine dar poti sa-l folosesti si la Veszprem .

     Asa ca trebuie sa fim lucizi dar si atenti la tot si la toate.

   Ma uit intr-un DEX .O definitie a cuvantului "solidaritate" este : "sentiment care îi determină pe oameni să-si acorde ajutor reciproc".
   Astfel ca, orice campanie de intrajutorare initiata si organizata de cineva trebuie sa miste oamenii adica sa-i faca pe acestia sa constientizeze sentimentul generator de solidaritate.
   Campania de hranire a copiilor facuta de Aurelian bazata pe sentimentul nobil de ajutorare a copiilor aflati in nevoie a generat mai multe discutii si m-am intrebat de ce ?  Iata care ar fi , dupa mine , explicatiile:
1.Un om ajuta pe cineva daca simte o emotie palpabila , in mod direct , de pilda mai degraba scot ceva din punga atunci cand trec pe strada pe langa un batran amarat decat sa-l vad la televizor sau pe net;
2.Implicatiile logistice (de posibile MLM-uri, Caritasuri ascunse si alte beneficii piramidale) ale veniturilor stranse aduc circumspectie;
3.Agresivitatea campaniei - aduce cu hartuirea la care te supune cateodata cersetorii prin gari.

   Si atunci , noi din comunitatea IT sa nu mai fim solidari cu nimeni si nimic ?

   Sentimentele generatoare de solidaritate trebuie sa le vedem in jurul nostru.

   Anul trecut unul de-al nostru, un coleg , un IT-ist a primit o veste cutremuratoare, era lovit de o boala necrutatoare si avea sanse numai daca ar fi recurs la o operatie costisitoare; site-ul nostru s-a alaturat acestei campanii de solidaritate si trebuie sa va marturisesc ca operatia a REUSIT- a marturisit-o chiar el la intalnirea SQL Server de la  Bucuresti . Din cate am inteles comunitatea IT a raspuns extraordinar pentru ca sentimentul de solidaritate a fost

  • puternic,
  • simplu ,
  • aproape de noi,
  • de la noi de acasa .

De aceea mesajul meu este urmatorul: cei care fac campanie sa o faca cu cap, metoda , organizare, entuziasm si cu rezultate directe, vizibile; romanii la ei acasa au de infruntat cutremure, inundatii, criza sau crizele de toate felurile (vezi si ) - putem gasi destule motive de solidaritate pe care le putem concretiza cu folos.