Welcome to Sign in | Help

May 2007 - Posts

In this article , Raman Iyer and Jesper Lind write about a way to add a Web Cross-sell functionality to a ASP.NET page to produce high-quality recommendations.

            Here , I don’t discuss the data mining approach but I try to present a more simple way to use , programmatically , this feature.

            I follow the ideea that say if the system can do a thing better and in time (with or without wizard) than me then let him to do it !

            So , the design of web page is  like  in next image

 

Le me explain what you see:

·        The SqlDataSource named “DMdataSource” is a SQLDataSource object configured like this (The first Wizard): Configure Data Source à New Connection… à Change (from Data Source option) à choose <other> (at “Data Source” list box  ) and “.NET Framework data Provider for OLEDB” (at “”Data Provider” combo box) à In “Add Connection” window choose “Microsoft OLE DB Provider for Data Mining Services” at “OLE DB Provider” combo box à “Server or file name “ and “Location” (complete with your server)à “Log on to the server” (use “Windows NT Integrated Security”) à Initial Catalog (write “Movie Recommandations”- the data mining database) àTest ConnectionàComplete with a DMX command

SELECT flattened topcount(Predict ([Customer Movies],Include_statistics),$AdjustedProbability,5)

from  [Movie Recommendations]

NATURAL PREDICTION JOIN

(SELECT (SELECT 'The Matrix' AS [Movie]

  UNION SELECT 'Toy Story' AS [Movie]) AS [Customer Movies]) AS t

à and Finish

·        In the text box  the user write the name of the movie and the recommandations will be showed as a result of a DMX select in the GridView with “Recommandations” Caption

·        The “Get recomm” command button has the following code:

 

DMDataSource.SelectCommand = "SELECT flattened topcount(Predict ([Customer Movies],Include_statistics),$AdjustedProbability,5) " & _

        " From  [Movie Recommendations] NATURAL PREDICTION JOIN (SELECT (SELECT " _

        & "'" & txtRec.Text & "'" & " AS [Movie]) AS [Customer Movies]) AS t"

 

        DMDataSource.DataBind()

 

        gvRecom.DataBind()

 

 

If you get some simpler than it, please announce me !

 

Gheorghe Ciubuc

 

www.sqlserver.ro

In drept, in zona juridica cazurile care rezolva pentru prima oara o situatie neasteptata poarta numele celor care l-au declansat; asa ar putea fi vorba de "cazul Raluca Stroescu' sau "efectul Raluca Stroescu" de la numele fetei care a fost rapusa de lipsa de echilibru in viata profesionala.
Ma opresc asupra acestui caz pentru ca sunt inconjurat de cativa candidati, persoane apropiate (nu le spun numele) si care ar putea fi loviti de o asemenea situatie. Sunt sigur ca ar putea fi multi dintre noi din lumea IT care nu ne prea mai uitam la ceas sa vedem cat de repede trece timpul.
In lumea noastra un proiect , o aplicatie mai aparte, ne pot atrage in cursa si ne putem pierde astfel echilibrul intre viata persoanala si cea profesionala, ne putem pune obiective care uneori ne-ar putea distruge.
 Am fost nevoit zilele trecute sa trec o proba sportiva, 3000 m alergare; nu mai facusem asta de ani buni de zile, singura mea alergare mai serioasa fusese cea din cauza unui caine nebunatic si atat. M-am speriat la inceput , insa parca m-am linistit cumva cand am aflat de la antrenor ca important este sa iti dozezi efortul, sa alergi constant si nu in salturi si astfel vei putea termina cursa. Si asa a fost,chiar daca am trecut cu mult baremul minim am reusit sa termin cei 3000 de m si in plus am capatat o doza de prospetime si entuziasm.
 In concluzie, problema se reduce la felul in care iti dozezi efortul ca sa termini ceva.
Care ar fi dozajul pentru un profesionist IT:
-In profesie sa cauti cat mai multe resurse de cunostere, sa fii membru pe un un forum cum este al nostru sa cauti si sa dai ajutor pe el, obiectivele de indeplinit sa fie secventiale daca este cazul, sa nu "arzi" etape si sa incepi intodeauna cu primul pas;
-Sa faci mult sport, ma gandesc ca echipa de baschet ROSQL ar putea ajuta pe multi (chiar sa fii permanenta rezerva ar merita pentru efortul depus).

 

Ultima intalnire din aprilie a aruncat idea prezentarii in cadrul unei asemenea manifestari a unor studii de caz , relevante si pline de invataminte pentru meseria noastra . Stand colea pe scaunel cu privirea fixa si gandind la asta realizez ca de fapt orice interventie/intrebare a noastra  este o bucata dintr-un studiu de caz mai mult sau mai putin relevant sau, cum e in titlu, un fel de poveste de succes sau insucces.

De cele mai multe ori se pune pe site  o intrebare de genul :

 

“Cum lansez comanda X pe SQL Server 2005 ediatia Y ? ”

 

Tot de cele mai multe ori lucrurile stau asa

1.Folosesti masina INTEL cu x1 RAM, x2 GB HDD, RAID x3 pe Windows 2003 R2

2. Seful vine cu o falca in cer si cu una in pamant si iti cere sa-i faci asta si ailalta

3. Tu trebuia sa rezolvi de … ieri problema asta

4. Asa ca esti in criza de timp

 

Ce faci: te chinui , citesti, net, intrebari pe RoSQL, stat dupa program , critici de la nevasta ca trebuia s-o duci la coafor etc.

Se ajunge intr-un sfarsit la o solutie/raspuns

 

Rezulta deci un material care poate fi prelucrat si prezentat intr-o forma narativa si cu date substantiale care poate fi aranjat si numit “Studiu de caz’.

 

Sigur, exista ”Project Real” insa , zic eu , si intamplarile noastre pot deveni romane de success daca sunt bine construite.