In drept, in zona juridica cazurile care rezolva pentru prima oara o situatie neasteptata poarta numele celor care l-au declansat; asa ar putea fi vorba de "cazul Raluca Stroescu' sau "efectul Raluca Stroescu" de la numele fetei care a fost rapusa de lipsa de echilibru in viata profesionala.
Ma opresc asupra acestui caz pentru ca sunt inconjurat de cativa candidati, persoane apropiate (nu le spun numele) si care ar putea fi loviti de o asemenea situatie. Sunt sigur ca ar putea fi multi dintre noi din lumea IT care nu ne prea mai uitam la ceas sa vedem cat de repede trece timpul.
In lumea noastra un proiect , o aplicatie mai aparte, ne pot atrage in cursa si ne putem pierde astfel echilibrul intre viata persoanala si cea profesionala, ne putem pune obiective care uneori ne-ar putea distruge.
 Am fost nevoit zilele trecute sa trec o proba sportiva, 3000 m alergare; nu mai facusem asta de ani buni de zile, singura mea alergare mai serioasa fusese cea din cauza unui caine nebunatic si atat. M-am speriat la inceput , insa parca m-am linistit cumva cand am aflat de la antrenor ca important este sa iti dozezi efortul, sa alergi constant si nu in salturi si astfel vei putea termina cursa. Si asa a fost,chiar daca am trecut cu mult baremul minim am reusit sa termin cei 3000 de m si in plus am capatat o doza de prospetime si entuziasm.
 In concluzie, problema se reduce la felul in care iti dozezi efortul ca sa termini ceva.
Care ar fi dozajul pentru un profesionist IT:
-In profesie sa cauti cat mai multe resurse de cunostere, sa fii membru pe un un forum cum este al nostru sa cauti si sa dai ajutor pe el, obiectivele de indeplinit sa fie secventiale daca este cazul, sa nu "arzi" etape si sa incepi intodeauna cu primul pas;
-Sa faci mult sport, ma gandesc ca echipa de baschet ROSQL ar putea ajuta pe multi (chiar sa fii permanenta rezerva ar merita pentru efortul depus).