Intr-un post pe blogul sau, Zoli Herczeg lansa o tema pentru acasa, in ce modalitati s-ar mai putea desfasura discutii pe teme de tehnologii Microsoft?. Eu insa m-am repezit la continut si nu la forma pentru ca in conditiile actuale de criza economica globala oricum forma se adapteaza la context. Asa ca am propus o idee de conferinta pe tema "IT-ul si Criza" cu 2 categorii de subiecte:

a.Cum este afectat IT-ul in perioada de criza economica?
b.Ce ar putea face IT-ul pentru a ajuta la diminuarea efectelor crizei?.

De ce este important sa vorbim despre asta ? Pentru ca oricum ne afecteaza (punctul a) si trebuie sa vedem in ce fel, care sunt coltii de care sa ne ferim samd. Si apoi, sunt de parere ca IT-ul poate ajuta fundamental si profund in aceste momente (punctul b). As vrea sa ma refer acum la aceasta ultima categorie de idei: constat o debandada la nivel guvernamental, bugetul nu mai iese la suprafata este undeva ascuns la fundul apei, se iau decizii fara suport cantitativ adica fara sa cunoasca efectele bugetare (vezi cazurile cumulului salariu-pensie sau al reducerilor de personal). Trag aceasta concluzie pentru ca nimeni nu a spus : reducem posturile in ministerul X pentru ca obtinem o scadere a cheltuielilor cu 18382093093xxx RON. E clar ca lumea de la conducere e nesigura ca n-are un suport decizional , n-are niste sume , niste cifre decat dupa 2-3 zile de calcule pe branci prin ministere; nu se afla raspunsul online. Concluzia mea este ca inainte de a pune muncitori pe santierele autostrazilor patriei ar fi bine de trimis muncitori pe santierele ERP-urilor, adica a sistemelor informatice de intreprindere construite la nivel guvernamental si care ar putea da raspunsuri mai marilor zilei.

Este nevoie deci ca marii jucatori de pe piata , Microsoft , Oracle , IBM s.a sa participe la o astfel de conferinta si sa ajute cumva guvernul sa dezvolte noi proiecte concrete de sisteme software sau de integrare a celor vechi.

Este cumva o idee buna ?