De multe ori m-am intrebat care ar fi cauzele pentru care multi dintre noi nu indraznim sa intram pe un forum pentru a afla raspunsuri la problemele ce ne framanta.
    Fara sa vreau am declansat o situatie din care am intrezarit niste motive. Deunazi ma aborda o prietena de breasla sa ma intrebe oarece lucruri. Am rugat-o sa o faca punand intrebarea si pe site. A inceput sa se codeasca , invarteasca, tocmeasca… Pana acum nu a facut-o.

Iata temerile deduse de mine:

  1. Lumea o sa ma califice dupa gradul de stupizenie al intrebarii.
  2. Cineva obisnuit sa ia in zeflemea intrebarile mai usoare ma va acoperi de ridicol.

            Iata si altele banuite de mine:

  1. Voi scadea in ochii tuturor/sau cuiva anume daca pun o asemenea intrebare considerata usoara/de incepator.
  2. Am descoperit o stea in Univers , e bine sa stiu numai eu de ea.

     Nu e bine sa fie asa si iata pe ce ma bazez, in ordine:

  1. Scopul dvs. este sa aflati un raspuns la ceva care va tine in loc, trebuie sa urniti carul, chiar daca in dreptul rotii se afla o pietricica. Ce e neaparat necesar e ca intrebarea, chiar daca are un grad redus de complexitate sa fie coerenta, usor de inteles ,adica bine formulata. Eu as califica, daca trebuie asta, o intrebare stupida drept una prost formulata !
  2. Asta asa e, sunt persoane care se comporta asa, insa promitem ca le vom da peste “labutze” ,in mod elegant (cum s-a si intamplat la un moment dat); asta nu trebuie sa va sperie, scopul dvs. nu este sa dati replica cuiva ci sa obtineti un raspuns care va poate scuti de nopti nedormite.
  3. Nimanui la botez nu i  s-a citit din Books Online asa ca pentru toti a existat un moment "0(zero)" de plecare. Cresteti in ochii mei (dar si ai lui Cristian Lefter) daca aveti dorinta de a intelege si a va perfectiona cat mai mult!
  4. Este o problema de a darui cuiva ceva din prisosul tau. Site-ul nu intretine o competitie comerciala sau de alta natura astfel ca cineva sa beneficieze de pe urma unui avantaj tehnologic. Astfel ca , este in avantajul tuturor daca se cladeste o comunitate profesionala cu competentze ridicate.

 

Asa ca “Indrazniti …”