Asa cum cred ca ati vazut in sectiunea English a site-ului, aici, am prezentat o relatare despre utilizarea data mining in cadrul unui proiect din entomologie. Este vorba despre o capusha(Podisus maculiventris Say) pradatoare cu mare valoare practica si economica - daca s-apuca sa manance de exemplu gandacul de Colorado ne scuteste de efortul de a mai stropi cu substantele potrivite cartofii dar scapam si de gustul acela chimic specific...
    Aceasta insecta trebuie hranita cum trebuie si s-a vrut sa se vada care sunt caracteristicile ce influenteaza paramaterii reproductivi (fecunditatea femelei si fertilitatea oualelor).
    As vrea sa ma refer la reactia cercetatorilor vis-a-vis de contributia data mining; a fost una de surpriza placuta , au simtit ca se pot baza pe ceva simplu, sigur si usor de inteles si ca li se deschid si alte perspective.
    In munca de cercetare trebuie sa vezi lucruri ascunse, ceea ce nu au vazut altii inaintea ta asa ca tehnologia de care amintesc este foarte nimerita. Mai mult, nu esti limitat de un numar redus de algoritmi de analiza a datelor si poti alege unul care sa corespunda zonei tale de studiu.
    Este deja sparta gheatza in acest domeniu si sunt semne ca spartura se face din ce in ce mai mare ...