Welcome to Sign in | Help

Părintele JSON, Douglas Crockford, va fi prezent la cea de-a patra ediție DevTalks București

DevTalks București: Peste 40 de speakeri locali și internaționali și 1 000 de developeri și pasionați de tehnologie

DevTalks, cea mai mare expo-conferință dedicată comunității de developeri din România, revine anul acesta cu cea de-a patra ediție în București pe 8 iunie la Romexpo, pavilionul C1 și C2.

The community members have 10% discount with the code ROSQL10. Register here: https://goo.gl/zkqJBM

La eveniment sunt așteptați peste 1 000 de programatori, pasionați de tehnologie, investitori, mentori și reprezentanți ai companiilor pentru a participa la sesiunile de conținut care vor contura următorii pași ai industriei IT din România. Peste 40 de speakeri atât din România, cât și din SUA, Canada, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania, Franța și Italia vor discuta despre ultimele noutăți și tendințe din domeniul tehnologiei.

DevTalks este organizat în jurul a 4 scene principale. Pe Main Stage participanții vor discuta despre Internet of Things, Inteligență Artificială, Machine Learning precum și despre alte tehnologii care vor contura viitorul. Scenele de Web & Mobile și BigData & Cloud vor aborda noile trenduri din domeniu și vor propune noi perspective asupra tehnologiilor actuale. Pentru prima oară la DevTalks participanții pot asista la prezentările scenei de DevOps dedicată exclusiv profesioniștilor interesați de integrarea abilităților operaționale în echipele de dezvoltare.

În plus, noutatea acestei ediții este reprezentată de workshop-urile tehnice și cele 2 scene adiționale dedicate mini-conferințelor unde speakerii și trainerii vor încuraja schimbul de idei și învățarea prin punerea în practică a noțiunilor discutate pe teme precum Java sau Project Management

.

Sesiunile de conținut vor fi susținute de peste 40 de speakeri, lideri și profesioniști locali și internaționali din domeniul IT. Printre cele mai așteptate teme cu un impact puternic asupra viitorului societății actuale se află:

  • The Post JavaScript Apocalypse va prezentare susținută de Douglas Crockford, părintele JSON și inventatorul limbajului de programare Tilton unde vom afla care este următorul limbaj care va înlocui JavaScript și cum se va întampla acest lucru.
  • From Turing to Watson and beyond – Joe Winchester, Senior Technical Staff Member la IBM UK, va discuta despre evoluția inteligenței artificiale, pornind de la primele teorii ale lui Alan Turing despre viitorul algoritmilor și ajungând până la exemplele reale ale anului 2017.
  • Getting Started with AWS Lambda & the Serverless Cloud va fi o discuție dedicată pe scena de Big Data & Cloud unde participanții pot afla mai multe despre baze de date, infrastructura aplicațiilor web sau microservicii. Ian Massingham, Chief Evangelist - Europe, Middle East & Africa (EMEA) la Amazon Web Services, va povesti despre provocările întâlnite în acest domeniu și va oferi exemple reale participanților.

În plus, pentru persoanele interesate să discute mai multe cu speakerii prezenți la această ediție, formatul evenimentului încurajează interacțiunea și networkingul. Alături de cele 4 scene dedicate sesiunilor de conținut, experiența DevTalks București va fi completată de zone special amenajate pentru valorificarea interacțiunii dintre participanți, companiile partenere și speakeri. De exemplu, zona expozițională este locul în care peste 20 de companii vor pregăti experiențe interactive și personalizate pentru participanți. Iar Fun Area, sponsorizată de eMAG, este locul unde profesioniștii IT sunt asteptați în număr cât mai mare pentru a se distra alături de prieteni, interacționând cu tehnologii și gadget-uri de ultimă oră.

Evenimentul DevTalks București este realizat cu sprijinul partenerilor: ING Software Development Center, IBM, Stefanini România, EMAG, Telekom, AdsWizz, Dell, DB Global Technology, Ericsson, Metro Systems, Luxoft, Endava, Societe Generale European Business Services, Ubisoft, Gameloft, Asseco South Eastern Europe România, Axway, EveryMatrix, DRÄXLMAIER Group, MySql, UiPath România și Systematic.

Mai multe detalii despre evenimentul DevTalks București pot fi accesate pe http://www.devtalks.ro/bucharest

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 11 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

  • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare ;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București și Timișoara ;
  • DevTalks, eveniment care reunește peste 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, cloud computing și big data ;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români.
  • Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

Schimbă realitatea locală și câștigă 2 500 euro la DevHacks, pe 21-22 noiembrie!

Timp de 24 de ore participanții la hackathon-ul DevHacks vor coda pentru a găsi soluții inovatoare pentru societate

DevHacks este un hackathon dedicat celor care vor să schimbe mediul local prin soluții smart și originale. Evenimentul se va desfășura între 21-22 noiembrie, la Biblioteca Națională din București. Timp de 24 de ore, 400 de profesioniști IT și dezvoltatori software vor lucra la realizarea unor aplicații într-unul dintre domeniile: Sănătate & Fitness, Educație, Smart City (oraș inteligent, tehnologizat). Tema și direcția spre care vor fi dezvoltate soluțiile va fi stabilită în dimineața evenimentului. Vor fi alese 78 echipe și participanții vor fi îndrumați de specialiști IT din companii de top. La final, un juriu format din mentori și reprezentanți ai companiilor vor alege o echipă câștigătoare. Marele premiu este de 2 500 de euro, iar toți cei care aleg să participe vor primi alte premii și suport din partea companiilor pentru a-și implementa soluțiile.

Scopul DevHacks este acela de a crea un mediu în care ideile să devină realitate. Competiția pune în contact companiile cu dezvoltatorii și profesioniștii IT, pentru a rezulta aplicații și metode inovatoare care să ducă la rezultate în domenii sociale diverse.

Profilul participanților. DevHacks pune față în față echipe de profesioniști IT și studenți sau tineri care au cunoștințe de programare, într-unul din limbajele: HTML/CSS, JavaScript, Java, C/C++/C#, Phyton, Ruby, iOS, Android și altele. Competiția este dedicată atât celor care sunt interesați de o competiție interactivă, celor aflați în căutarea unui job în domeniul IT, cât și celor care vor să participe la un concurs care le va aduce un premiu consistent. Evenimentul se adresează tuturor celor care doresc o provocare, iar acesta necesită, deopotrivă, lucru în echipă, cât și rezistență la presiunea timpului (24 de ore de programare continuă).

Înregistrarea echipelor sau a participanților individuali. Cei care doresc să participe în cadrul evenimentului se pot înregistra până la data de 9 noiembrie, fie ca participant individual sau ca o echipă, pe www.hipo.ro, la secțiunea dedicată evenimentului. Aceștia vor fi selectați și vor forma cele 78 de echipe care vor intra în competiție. Rezultatele selecției vor fi anunțate pe 14 noiembrie.

Mentorii și companiile participante. Companiile care vor fi reprezentate prin mentori și evaluatori la eveniment vor fi Accenture, IBM, PayU și Teamnet. Un important suporter al evenimentului este Brainspotting, companie de recrutare în domeniul IT. Aceste companii vor oferi tuturor celor care participă atât condiții optime de lucru, sfaturi importante prin intermediul mentorilor și a evaluatorilor, cât și premii diverse.

Detalii despre companiile din care provin mentorii, despre competiția DevHack, precum și formularul de înscriere pot fi accesate pe www.hipo.ro/devhacks

Peste o săptămână, Bucureștiul găzduiește cel mai important eveniment adresat profesioniștilor IT.

Profesioniști din domeniul IT vor fi prezenți la cea de-a doua ediție DevTalks București. Ediția din acest an va avea loc pe 11 iunie la Romexpo, C1 si vor fi prezenți peste 500 de profesioniști IT, specialiști BI/Big Data, IoT, Mobile & Web developeri, persoane interesate de evoluția tehnologica si pasionate de domeniul IT. Evenimentul DevTalks va fi structurat in 4 sesiuni in cadrul cărora vor fi abordate subiecte din zonele Mobile & IoT, Web, Cloud Computing și Big Data

Anul acesta este al doilea an consecutiv în care este organizat DevTalks București. Evenimentul își propune să aducă în atenția comunității IT din România o serie de sesiuni și discuții informale despre noile tendințe și soluții IT, situații practice și cazuri concrete. La ediția din acest an vor participa peste 30 de speakeri locali și internaționali. USA, Anglia, Suedia, Spania, Elveția, Austria, Rusia și Ucraina sunt câteva dintre țările de proveniență ale speakerilor internaționali prezenți pe 11 iunie la Romexpo. DevTalks este un eveniment orientat către dezvoltarea profesioniștilor si a celor pasionați de domeniul IT, o conferință cu și despre developeri ce cuprinde o serie de sesiuni axate pe noțiuni concrete din industria IT.

DevTalks le oferă dezvoltatorilor, profesioniștilor IT si arhitecților de soluții software ocazia să obțină o perspectivă nouă asupra zonelor de interes pentru ei, tehnicilor și instrumentelor adaptate la evoluția tehnologică. Pentru 2015 agenda DevTalks București este structurata in 4 zone, fiecare conținând informații si oportunități de dezvoltare profesională pentru experții din domeniul IT:

  • 4 scene denumite in funcție de temele abordate: The Future Web, Mobile & IoT, Cloud Computing si BI/Big Data. Câteva dintre subiectele abordate de invitați în cadrul sesiunilor sunt: “Perils of the Cloud” – Philipp Krenn (Tamer of technology at ecosio), “The web is dead, long live the web!” – Martin Naumann (Software Engineer, Archilogic), “A credit card walks into a bar” – Cristiano Betta (Developer Evangelist at PayPal), “What we know, what is happening and what we are made of: exploring big data on the cloud” – Felipe Hoffa (Developer Advocate at Google) si “Preparing your applications of IoT” – Emanuel Nastasa (Business and Software development enthusiast at Luxoft Romania). Mai multe informații despre cele 4 zone si temele abordate puteți găsi aici: http://devtalks.ro/speakers/?city=bucuresti
  • Zona expozițională: locul în care participanții DevTalks vor avea acces la o serie de inovații tehnologice, dispozitive portabile, aplicații si multe alte soluții software si hardware prezentate de partenerii evenimentului. Companiile care vor sa participe la eveniment se pot înscrie contactându-ne la adresa contact@devtalks.ro
  • Zona de networking: este destinată interacțiunii dintre participanți, in acest cadru toți speakerii si participanții pot împărtăși din experiența lor, pot schimba idei, resurse sau informații. Pentru a-i ajuta sa se relaxeze si pentru a facilita comunicarea, zona va fi special amenajata, interacțiunea cu ceilalți participanți ocupând un loc special în cadrul evenimentului DevTalks. Interacțiunea dintre participanți va fi facilitata de aplicația MyCONNECTOR – o aplicație care permite discuții la nivel one-to-one între toți participanții DevTalks. Astfel cei prezenți pot intra in contact unii cu ceilalți si pot stabili întâlniri cu profesioniști din zona lor de interes.
  • Zona de fun: o zona dedicata celor care vor sa experimenteze cele mai noi tehnologii. Zona de fun va fi susținută de compania eMAG care va expune device-uri și gadgeturi care încorporează tehnologii de ultima oră: roboți, simulatoare și multe altele.

Evenimentul DevTalks Bucuresti este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Endava, Luxoft Romania, Deutsche Bank Technology Centre, eMAG, 1&1 Internet Development, ING Bank, Teamnet International, Ymens, StarStorage, Ciklum si Brainspotting.

Mai multe detalii despre modalitatea de inscriere si agenda pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau la sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro

Despre Catalyst Solutions
Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding. Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), DevTalks (proiectul reuneste 850 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data) Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

Imagini de la DevTalks 2014

DevTalks, evenimentul dedicat profesionistilor IT, se extinde la nivel national!
850 de profesionisti IT se intalnesc la Bucuresti si Cluj-Napoca.

Bucuresti, 7 aprilie 2015 DevTalks este un eveniment dedicat developerilor si specialistilor IT din Romania, celor care sunt interesati de evolutia tehnologica din zonele Web, Cloud Computing si Big Data.
Anul acesta evenimentul se extinde la nivel national, fiind prezent in Cluj-Napoca (13 mai) si Bucuresti (11 iunie). Cele 2 editii vor reuni 850 de profesionisti IT, specialisti BI/Big Data, IoT, Mobile & Web developeri, pasionati de domeniul IT care vor participa la sesiuni in cadrul carora vor fi dezbatute ultimele noutati, tendinte si provocari din domeniul tehnologiei.

DevTalks este un eveniment orientat catre dezvoltarea profesionistilor si a celor pasionati de domeniul IT, o conferinta cu si despre developeri ce cuprinde o serie de sesiuni axate pe notiuni concrete din industria IT. Dupa succesul inregistrat in 2014, evenimentul se extinde la nivel national, fiind prezent prin 2 editii:

  • Cluj-Napoca, 13 mai - Grand Hotel Italia
  • Bucuresti, 11 iunie - Romexpo, C1
Companiile care vor sa participe la eveniment se pot inscrie contactandu-ne la adresa contact@devtalks.ro

In cadrul evenimentelor DevTalks din acest an, participantii vor avea parte de o experienta unica, sesiuni si discutii informale despre noile tendinte si solutii IT, situatii practice si cazuri concrete. Punctele de interes in cadrul editiilor DevTalks din acest an sunt:

  • 4 scene diferite, denumite in functie de temele abordate: The Future Web, Mobile & IoT, Could Computing si BI/Big Data;
  • 15 speakeri internationali din diferite colturi ale lumii: Anglia, Belgia, Germania, Austria, Olanda, Elvetia, Cehia si Rusia.
  • 850 de dezvoltatori si profesionisti IT, pasionati de tehnologie si dezvoltare profesionala;
  • 14 ore de continut tehnic si discutii de tip panel;

“Evenimentul DevTalks este organizat in asa fel incat toti speakerii si participantii pot impartasi cu adevarat din experienta lor. Subiectele abordate in carul celor cele 4 sesiuni sunt concentrate in jurul unor aspecte de interes pentru pasionatii de dezvoltare IT. In plus, interactiunea si sesiunile de networking sunt cu adevarat valoroase pentru cei prezenti” - Andre Liechti, CTO & senior consultant at SysCo systèmes de communication sa.

“Credem in importanta unui proiect de dezvoltare a comunitatii IT si promovare a profesionistilor si domeniului IT dincolo de granitele Romaniei, iar DevTalks este un astfel de eveniment. Proiectul le ofera dezvoltatorilor, profesionistilor IT si arhiectilor de solutii software ocazia sa obtina o perspectiva noua asupra zonelor de interes pentru ei, tehnicilor si instrumentelor adaptate la evolutia tehnologica. Mai multe detalii despre modalitatea de inscriere si agenda pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau la sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro ” – Andreea Balaci, Project Manager, DevTalks.

Evenimentul este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Accenture, Endava, Luxoft Romania, Deutsche Bank Technology Centre si Brainspotting. Evenimentul se bucura de sustinerea IMWorld si Hipo.ro si a peste 15 comunitati de developeri din Romania.

In calitate de partener al evenimentului, Hipo.ro ofera 100 de invitatii gratuite la DevTalks. Cei care vor sa participe se pot inscrie pe www.hipo.ro, la sectiunea dedicata proiectului pana pe 17 aprilie.

Despre Catalyst Solutions
Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding. Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), DevTalks (proiectul reuneste 850 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data) Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

Imagini de la DevTalks 2014

Probably you've heard that the Microsoft Certification exams' price will increase starting with July 1st 2011. One of the most frequent questions is "how much"?
There is a pricing tool that can answer that question and you can find it here: Exam Pricing Look-up Tool for Microsoft Certifications
For Romania the price of a voucher will increase from 50$ to 80$.
More details about the price increase in the following articles:
Every time I needed to modify the size of a virtual machine disk, this step by step guide was very helpful: Paul's Point - Increase the size of your Microsoft Virtual PC hard disk.
Maybe it will help you too!
If you end-up on this page you probably know that Fix It Center is a new diagnostic tool with a self-help approach. You probably download it and when you tried to install it you may received the following error:
"Fix it Center Setup encountered an error.
An unexpected error has occurred. Please close and try to run Setup again later."



The probable cause is the existence of the following registry key which is used to disable AutoRun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf
<NO NAME> REG_SZ @SYS:DoesNotExist

You can fix the problem by simply renaming the key, install Microsoft Fix it Center, and rename it back if you need too.

More details on this threads:

Windows Media Video archive : Download

Format: wmv
Duration: 00:03:43

An image is worth a thousand words so this posts contains exactly 1014 words: