Părintele JSON, Douglas Crockford, va fi prezent la cea de-a patra ediție DevTalks București

DevTalks București: Peste 40 de speakeri locali și internaționali și 1 000 de developeri și pasionați de tehnologie

DevTalks, cea mai mare expo-conferință dedicată comunității de developeri din România, revine anul acesta cu cea de-a patra ediție în București pe 8 iunie la Romexpo, pavilionul C1 și C2.

The community members have 10% discount with the code ROSQL10. Register here: https://goo.gl/zkqJBM

La eveniment sunt așteptați peste 1 000 de programatori, pasionați de tehnologie, investitori, mentori și reprezentanți ai companiilor pentru a participa la sesiunile de conținut care vor contura următorii pași ai industriei IT din România. Peste 40 de speakeri atât din România, cât și din SUA, Canada, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania, Franța și Italia vor discuta despre ultimele noutăți și tendințe din domeniul tehnologiei.

DevTalks este organizat în jurul a 4 scene principale. Pe Main Stage participanții vor discuta despre Internet of Things, Inteligență Artificială, Machine Learning precum și despre alte tehnologii care vor contura viitorul. Scenele de Web & Mobile și BigData & Cloud vor aborda noile trenduri din domeniu și vor propune noi perspective asupra tehnologiilor actuale. Pentru prima oară la DevTalks participanții pot asista la prezentările scenei de DevOps dedicată exclusiv profesioniștilor interesați de integrarea abilităților operaționale în echipele de dezvoltare.

În plus, noutatea acestei ediții este reprezentată de workshop-urile tehnice și cele 2 scene adiționale dedicate mini-conferințelor unde speakerii și trainerii vor încuraja schimbul de idei și învățarea prin punerea în practică a noțiunilor discutate pe teme precum Java sau Project Management

.

Sesiunile de conținut vor fi susținute de peste 40 de speakeri, lideri și profesioniști locali și internaționali din domeniul IT. Printre cele mai așteptate teme cu un impact puternic asupra viitorului societății actuale se află:

  • The Post JavaScript Apocalypse va prezentare susținută de Douglas Crockford, părintele JSON și inventatorul limbajului de programare Tilton unde vom afla care este următorul limbaj care va înlocui JavaScript și cum se va întampla acest lucru.
  • From Turing to Watson and beyond – Joe Winchester, Senior Technical Staff Member la IBM UK, va discuta despre evoluția inteligenței artificiale, pornind de la primele teorii ale lui Alan Turing despre viitorul algoritmilor și ajungând până la exemplele reale ale anului 2017.
  • Getting Started with AWS Lambda & the Serverless Cloud va fi o discuție dedicată pe scena de Big Data & Cloud unde participanții pot afla mai multe despre baze de date, infrastructura aplicațiilor web sau microservicii. Ian Massingham, Chief Evangelist - Europe, Middle East & Africa (EMEA) la Amazon Web Services, va povesti despre provocările întâlnite în acest domeniu și va oferi exemple reale participanților.

În plus, pentru persoanele interesate să discute mai multe cu speakerii prezenți la această ediție, formatul evenimentului încurajează interacțiunea și networkingul. Alături de cele 4 scene dedicate sesiunilor de conținut, experiența DevTalks București va fi completată de zone special amenajate pentru valorificarea interacțiunii dintre participanți, companiile partenere și speakeri. De exemplu, zona expozițională este locul în care peste 20 de companii vor pregăti experiențe interactive și personalizate pentru participanți. Iar Fun Area, sponsorizată de eMAG, este locul unde profesioniștii IT sunt asteptați în număr cât mai mare pentru a se distra alături de prieteni, interacționând cu tehnologii și gadget-uri de ultimă oră.

Evenimentul DevTalks București este realizat cu sprijinul partenerilor: ING Software Development Center, IBM, Stefanini România, EMAG, Telekom, AdsWizz, Dell, DB Global Technology, Ericsson, Metro Systems, Luxoft, Endava, Societe Generale European Business Services, Ubisoft, Gameloft, Asseco South Eastern Europe România, Axway, EveryMatrix, DRÄXLMAIER Group, MySql, UiPath România și Systematic.

Mai multe detalii despre evenimentul DevTalks București pot fi accesate pe http://www.devtalks.ro/bucharest

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 11 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

  • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare ;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București și Timișoara ;
  • DevTalks, eveniment care reunește peste 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, cloud computing și big data ;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români.
  • Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.