Schimbă realitatea locală și câștigă 2 500 euro la DevHacks, pe 21-22 noiembrie!

Timp de 24 de ore participanții la hackathon-ul DevHacks vor coda pentru a găsi soluții inovatoare pentru societate

DevHacks este un hackathon dedicat celor care vor să schimbe mediul local prin soluții smart și originale. Evenimentul se va desfășura între 21-22 noiembrie, la Biblioteca Națională din București. Timp de 24 de ore, 400 de profesioniști IT și dezvoltatori software vor lucra la realizarea unor aplicații într-unul dintre domeniile: Sănătate & Fitness, Educație, Smart City (oraș inteligent, tehnologizat). Tema și direcția spre care vor fi dezvoltate soluțiile va fi stabilită în dimineața evenimentului. Vor fi alese 78 echipe și participanții vor fi îndrumați de specialiști IT din companii de top. La final, un juriu format din mentori și reprezentanți ai companiilor vor alege o echipă câștigătoare. Marele premiu este de 2 500 de euro, iar toți cei care aleg să participe vor primi alte premii și suport din partea companiilor pentru a-și implementa soluțiile.

Scopul DevHacks este acela de a crea un mediu în care ideile să devină realitate. Competiția pune în contact companiile cu dezvoltatorii și profesioniștii IT, pentru a rezulta aplicații și metode inovatoare care să ducă la rezultate în domenii sociale diverse.

Profilul participanților. DevHacks pune față în față echipe de profesioniști IT și studenți sau tineri care au cunoștințe de programare, într-unul din limbajele: HTML/CSS, JavaScript, Java, C/C++/C#, Phyton, Ruby, iOS, Android și altele. Competiția este dedicată atât celor care sunt interesați de o competiție interactivă, celor aflați în căutarea unui job în domeniul IT, cât și celor care vor să participe la un concurs care le va aduce un premiu consistent. Evenimentul se adresează tuturor celor care doresc o provocare, iar acesta necesită, deopotrivă, lucru în echipă, cât și rezistență la presiunea timpului (24 de ore de programare continuă).

Înregistrarea echipelor sau a participanților individuali. Cei care doresc să participe în cadrul evenimentului se pot înregistra până la data de 9 noiembrie, fie ca participant individual sau ca o echipă, pe www.hipo.ro, la secțiunea dedicată evenimentului. Aceștia vor fi selectați și vor forma cele 78 de echipe care vor intra în competiție. Rezultatele selecției vor fi anunțate pe 14 noiembrie.

Mentorii și companiile participante. Companiile care vor fi reprezentate prin mentori și evaluatori la eveniment vor fi Accenture, IBM, PayU și Teamnet. Un important suporter al evenimentului este Brainspotting, companie de recrutare în domeniul IT. Aceste companii vor oferi tuturor celor care participă atât condiții optime de lucru, sfaturi importante prin intermediul mentorilor și a evaluatorilor, cât și premii diverse.

Detalii despre companiile din care provin mentorii, despre competiția DevHack, precum și formularul de înscriere pot fi accesate pe www.hipo.ro/devhacks