Peste o săptămână, Bucureștiul găzduiește cel mai important eveniment adresat profesioniștilor IT.

Profesioniști din domeniul IT vor fi prezenți la cea de-a doua ediție DevTalks București. Ediția din acest an va avea loc pe 11 iunie la Romexpo, C1 si vor fi prezenți peste 500 de profesioniști IT, specialiști BI/Big Data, IoT, Mobile & Web developeri, persoane interesate de evoluția tehnologica si pasionate de domeniul IT. Evenimentul DevTalks va fi structurat in 4 sesiuni in cadrul cărora vor fi abordate subiecte din zonele Mobile & IoT, Web, Cloud Computing și Big Data

Anul acesta este al doilea an consecutiv în care este organizat DevTalks București. Evenimentul își propune să aducă în atenția comunității IT din România o serie de sesiuni și discuții informale despre noile tendințe și soluții IT, situații practice și cazuri concrete. La ediția din acest an vor participa peste 30 de speakeri locali și internaționali. USA, Anglia, Suedia, Spania, Elveția, Austria, Rusia și Ucraina sunt câteva dintre țările de proveniență ale speakerilor internaționali prezenți pe 11 iunie la Romexpo. DevTalks este un eveniment orientat către dezvoltarea profesioniștilor si a celor pasionați de domeniul IT, o conferință cu și despre developeri ce cuprinde o serie de sesiuni axate pe noțiuni concrete din industria IT.

DevTalks le oferă dezvoltatorilor, profesioniștilor IT si arhitecților de soluții software ocazia să obțină o perspectivă nouă asupra zonelor de interes pentru ei, tehnicilor și instrumentelor adaptate la evoluția tehnologică. Pentru 2015 agenda DevTalks București este structurata in 4 zone, fiecare conținând informații si oportunități de dezvoltare profesională pentru experții din domeniul IT:

  • 4 scene denumite in funcție de temele abordate: The Future Web, Mobile & IoT, Cloud Computing si BI/Big Data. Câteva dintre subiectele abordate de invitați în cadrul sesiunilor sunt: “Perils of the Cloud” – Philipp Krenn (Tamer of technology at ecosio), “The web is dead, long live the web!” – Martin Naumann (Software Engineer, Archilogic), “A credit card walks into a bar” – Cristiano Betta (Developer Evangelist at PayPal), “What we know, what is happening and what we are made of: exploring big data on the cloud” – Felipe Hoffa (Developer Advocate at Google) si “Preparing your applications of IoT” – Emanuel Nastasa (Business and Software development enthusiast at Luxoft Romania). Mai multe informații despre cele 4 zone si temele abordate puteți găsi aici: http://devtalks.ro/speakers/?city=bucuresti
  • Zona expozițională: locul în care participanții DevTalks vor avea acces la o serie de inovații tehnologice, dispozitive portabile, aplicații si multe alte soluții software si hardware prezentate de partenerii evenimentului. Companiile care vor sa participe la eveniment se pot înscrie contactându-ne la adresa contact@devtalks.ro
  • Zona de networking: este destinată interacțiunii dintre participanți, in acest cadru toți speakerii si participanții pot împărtăși din experiența lor, pot schimba idei, resurse sau informații. Pentru a-i ajuta sa se relaxeze si pentru a facilita comunicarea, zona va fi special amenajata, interacțiunea cu ceilalți participanți ocupând un loc special în cadrul evenimentului DevTalks. Interacțiunea dintre participanți va fi facilitata de aplicația MyCONNECTOR – o aplicație care permite discuții la nivel one-to-one între toți participanții DevTalks. Astfel cei prezenți pot intra in contact unii cu ceilalți si pot stabili întâlniri cu profesioniști din zona lor de interes.
  • Zona de fun: o zona dedicata celor care vor sa experimenteze cele mai noi tehnologii. Zona de fun va fi susținută de compania eMAG care va expune device-uri și gadgeturi care încorporează tehnologii de ultima oră: roboți, simulatoare și multe altele.

Evenimentul DevTalks Bucuresti este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, Endava, Luxoft Romania, Deutsche Bank Technology Centre, eMAG, 1&1 Internet Development, ING Bank, Teamnet International, Ymens, StarStorage, Ciklum si Brainspotting.

Mai multe detalii despre modalitatea de inscriere si agenda pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau la sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro

Despre Catalyst Solutions
Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding. Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), DevTalks (proiectul reuneste 850 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data) Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

Imagini de la DevTalks 2014