Welcome to Sign in | Help
in Search

Replicare si merge intr-o arhitectura master-slave

Last post 09-14-2010, 10:19 PM by silviu. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-30-2009, 12:02 PM 7633

Replicare si merge intr-o arhitectura master-slave

Am o arhitectura de baze de date, master-slave cu un master si mai multe servere slave.

Initial, replic in master toate informatiile de pe slave-uri, identificand inregistrarile dupa guid-ul serverului slave.
    Atat masterul cati si slave-ul interactioneaza cu propria baza de date locala si pot aparea diferente firesti la sincronizarea acestora.
    La intervale constante de timp, trebuie sa sincronizez datele si de preferinta sa nu pierd update-uri facute de servere.
    In caz de update pe aceleasi inregistrari, masterul are prioritate.

Ma intereseaza daca exista suport Microsoft ptr. astfel de cerinte in SQL Server.
    Altfel, trebuie sa realizez acesta sincronizare dupa propriile idei pe care le am dar nu vreau sa reinventez roata daca exista ceva bun si testat.
  •  09-30-2009, 1:17 PM 7634 in reply to 7633

Re: Replicare si merge intr-o arhitectura master-slave

Din cate vad pare ca te-ar ajuta o replicare "merge"(?). Vezi
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms152565.aspx
    Nu ar strica sa explorezi si tehnologia "service broker".
  •  09-30-2009, 2:32 PM 7635 in reply to 7634

Diana:
    Nu ar strica sa explorezi si tehnologia "service broker".

Thank you! Acest serviciu cred ca are cam ce ma astept si in descrierea lui gasesc o parte din ideile mele de implementare dintr-un limbaj extern.
  •  06-15-2010, 6:51 PM 8338 in reply to 7635

Ok, am revenit asupra acestei probleme si am citit despre modurile de replicare disponibile in SQL Server.
    De departe, modul de replicare de care am eu nevoie e cel MERGE. Numai ca aici cred ca intampin doua mari probleme.
    1. Aceea ca feature replication nu e disponibil pe varianta de express edition 200(5/8) (e de inteles... :-) )
    2. Citisem ca ar fi probleme la replicare daca la un moment dat serverele sunt offline si unele inregistrari sunt sterse (problema prezenta pe SQL Server 2000). De aceea, am urcat pe net o schema banala cu problema la care sunt curios care ar fi rezolvarea lui SQL Server
    http://i45.tinypic.com/2i1cok3.png

Ce s-ar intampla in situatia data de mine (2) cand avem doua servere pe care facem merge?
  •  09-13-2010, 10:57 PM 8429 in reply to 8338

Salut.

Daca vrei doar replicare de date de pe un master pe mai multe slaves, ca o parere personala, te poate ajuta Service Broker cu MERGE (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb510625.aspx). E vorba de un operation prezent din 2008 (din pacate doar din 2008) care, combinat cu Service Broker, iti permite sa faci cam ce tip de update vrei tu si la intervalele stabilite de tine. Sper ca nu am inteles gresit problema si sper ca te ajuta.
  •  09-14-2010, 10:19 PM 8433 in reply to 8429

Multumesc pentru sfaturi!
    Am ajuns la concluzia ca pentru ce am eu nevoie cel mai bine se preteaza sa folosesc algoritmul meu.
View as RSS news feed in XML