|
AJUTOR !!!
-
01-28-2008, 5:19 PM |
-
nickk
-
-
-
Joined on 01-27-2008
-
-
db_owner
-
-
|
ignatandrei: nickk:
Am observat ca datele sunt introduse diferit adica una este de Tip Text cu toate ca alolo sunt cifre iar alta de tip Number cum fac sa am o compatibilitate intre ele??? Merci
In acces ( cum ziceai ca folosesti) te duci pe table, dai design view si schimbi tipul de date pe cimpurile tale ATENTIE : verifica ca toate sunt de tip numeric inainte de a schimba!
Problema ca un tabel este din Table altul este query adica un tabel format in baza la ceva, iar la acest query nu pot sa vad ce tip de date are :( 
|
|
-
01-28-2008, 10:30 PM |
-
ignatandrei
-
-
-
Joined on 11-17-2006
-
Bucuresti
-
sysadmin
-
-
|
nickk: ignatandrei: nickk:
Am observat ca datele sunt introduse diferit adica una este de Tip Text cu toate ca alolo sunt cifre iar alta de tip Number cum fac sa am o compatibilitate intre ele??? Merci
In acces ( cum ziceai ca folosesti) te duci pe table, dai design view si schimbi tipul de date pe cimpurile tale ATENTIE : verifica ca toate sunt de tip numeric inainte de a schimba!
Problema ca un tabel este din Table altul este query adica un tabel format in baza la ceva, iar la acest query nu pot sa vad ce tip de date are :( 
la query poti sa vezi din ce tabele este format. In cel mai rau caz, apasa pe SQL si iti da sursa la query
Ignat Andrei http://serviciipeweb.ro/iafblog
|
|
-
01-29-2008, 10:54 AM |
-
nickk
-
-
-
Joined on 01-27-2008
-
-
db_owner
-
-
|
ignatandrei: nickk: ignatandrei: nickk:
la query poti sa vezi din ce tabele este format. In cel mai rau caz, apasa pe SQL si iti da sursa la query
Problema apare la schimbarea tipului din Number in Text deoarece acet tabel facut in Table are legaturi si cu alte query iar in acest caz trebuie sa schim toata programa, poate exista o functi de exemplu [Number] (A.d) = [Text] (B.d) sa faca o compatibilitate intre ele adica sau sa compare ca text sau ca numar :( este oare asha functie ??? Merci
|
|
-
01-29-2008, 11:14 AM |
-
01-30-2008, 7:11 PM |
-
nickk
-
-
-
Joined on 01-27-2008
-
-
db_owner
-
-
|
ignatandrei: nickk:
Problema apare la schimbarea tipului din Number in Text deoarece acet tabel facut in Table are legaturi si cu alte query iar in acest caz trebuie sa schim toata programa, poate exista o functi de exemplu [Number] (A.d) = [Text] (B.d) sa faca o compatibilitate intre ele adica sau sa compare ca text sau ca numar :( este oare asha functie ??? Merci
CBool(cimp) converteste la Boolean CByte(cimp) converteste la Byte CCur(cimp) converteste la Currency CDate(cimp) converteste la Date CDbl(cimp) converteste la Double CDec(cimp) converteste la Decimal CInt(cimp) converteste la Integer CLng(cimp) converteste la Long CSng(cimp) converteste la Single CStr(cimp) converteste la String
Spune-mi te rog exista asa o functie ca de exemplu :
2 coloane in 1 sunt numere fomate din 3 4 si 5 cifre iar altul este format dintr-o singura cifra cum sa adaug la sfarsitul primei coloane cifra din 2 coloana de exemplu: 234 1 sa obtinem 2341
Merci
|
|
-
01-30-2008, 8:05 PM |
-
B_gd_n[ ]Sahlean
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Bucuresti
-
sysadmin
-
-
|
nickk: ignatandrei: nickk:
CBool(cimp) converteste la Boolean CByte(cimp) converteste la Byte CCur(cimp) converteste la Currency CDate(cimp) converteste la Date CDbl(cimp) converteste la Double CDec(cimp) converteste la Decimal CInt(cimp) converteste la Integer CLng(cimp) converteste la Long CSng(cimp) converteste la Single CStr(cimp) converteste la String
Spune-mi te rog exista asa o functie ca de exemplu :
2 coloane in 1 sunt numere fomate din 3 4 si 5 cifre iar altul este format dintr-o singura cifra cum sa adaug la sfarsitul primei coloane cifra din 2 coloana de exemplu: 234 1 sa obtinem 2341
Merci
Un exemplu: Query1 CREATE TABLE tabel (camp1 long, camp2 long, camp3 long)
Query2 INSERT INTO tabel ( camp1, camp2 ) VALUES (234, 1)
Query3 INSERT INTO tabel ( camp1, camp2 ) VALUES (345, 2)
Query4 UPDATE tabel SET tabel.camp3 = CLng(CStr([camp1])+CStr([camp2]))
|
|
-
02-13-2008, 5:43 PM |
-
02-13-2008, 6:02 PM |
-
02-14-2008, 9:09 AM |
-
nickk
-
-
-
Joined on 01-27-2008
-
-
db_owner
-
-
|
B_gd_n[ ]Sahlean: nickk:
Merci Mult de ajutor, au fost de mare ajutor sfaturile D-stra ... Iar acum alta intrebare 
De ce la folosirea operatorului IIF avem in rezultat cimpuri goale care defapt nu-s NULL 
Iar Operatorul de atribuire "=" nu merge in Select ???
IIF nu este operator (cum este ? : in C/C++) , este o funcţie ! Relativ la IIF nu am inteles care-ti este de fapt problema ! Daca doresti sa faci conversia in Access a "valorilor nule" in "altceva" poti folosi functia NZ(expresie,valoare_daca_null) . Daca te referi la clauza SELECT din comanda SQL SELECT sintaxa expresiilor nu permite. Operatorul = este interpretat ca fiind operator de comparaţie in contextul amintit anterior.
Deci am asa un tabel
C |
D |
E |
123 |
|
|
564 |
264 |
|
4987 |
|
|
497 |
689 |
|
165 |
|
|
Coloana D contine niste celule goale format intr-un alt query cu IIF, Intrebare:
Coloanele goale sunt NULL?
Din acest tabel mie imi trebuie sa scad coloana C cu D, iar in rezultat obtin astfel:
C |
D |
E |
123 |
|
|
564 |
264 |
300 |
4987 |
|
|
497 |
689 |
-192 |
165 |
|
|
Iar mie imi trebuie sa obtin astfel:
C |
D |
E |
123 |
|
123 |
564 |
264 |
300 |
4987 |
|
4987 |
497 |
689 |
0 |
165 |
|
165 |
Adica in pozitiile goale din E sa apara coloana C, iar daca exista Pozitii in coloana D atunci sa scada C cu D (C-D) si sa-l introduca in E, in rezultatul din E daca exista pozitii negative sa le inlocuiasca cu zero. Merci mult.
|
|
-
02-14-2008, 9:10 AM |
-
nickk
-
-
-
Joined on 01-27-2008
-
-
db_owner
-
-
|
B_gd_n[ ]Sahlean: nickk:
Merci Mult de ajutor, au fost de mare ajutor sfaturile D-stra ... Iar acum alta intrebare 
De ce la folosirea operatorului IIF avem in rezultat cimpuri goale care defapt nu-s NULL 
Iar Operatorul de atribuire "=" nu merge in Select ???
IIF nu este operator (cum este ? : in C/C++) , este o funcţie ! Relativ la IIF nu am inteles care-ti este de fapt problema ! Daca doresti sa faci conversia in Access a "valorilor nule" in "altceva" poti folosi functia NZ(expresie,valoare_daca_null) . Daca te referi la clauza SELECT din comanda SQL SELECT sintaxa expresiilor nu permite. Operatorul = este interpretat ca fiind operator de comparaţie in contextul amintit anterior.
Deci am asa un tabel
C |
D |
E |
123 |
|
|
564 |
264 |
|
4987 |
|
|
497 |
689 |
|
165 |
|
|
Coloana D contine niste celule goale format intr-un alt query cu IIF, Intrebare:
Coloanele goale sunt NULL?
Din acest tabel mie imi trebuie sa scad coloana C cu D, iar in rezultat obtin astfel:
C |
D |
E |
123 |
|
|
564 |
264 |
300 |
4987 |
|
|
497 |
689 |
-192 |
165 |
|
|
Iar mie imi trebuie sa obtin astfel:
C |
D |
E |
123 |
|
123 |
564 |
264 |
300 |
4987 |
|
4987 |
497 |
689 |
0 |
165 |
|
165 |
Adica in pozitiile goale din E sa apara coloana C, iar daca exista Pozitii in coloana D atunci sa scada C cu D (C-D) si sa-l introduca in E, in rezultatul din E daca exista pozitii negative sa le inlocuiasca cu zero. Merci mult.
|
|
-
02-14-2008, 10:08 AM |
-
02-14-2008, 10:33 AM |
-
02-14-2008, 11:43 AM |
-
B_gd_n[ ]Sahlean
-
-
-
Joined on 07-17-2007
-
Bucuresti
-
sysadmin
-
-
|
nickk:Dar cum inlocuiesc pozitiile negative? Puteti sa-mi dati un cod complect in obtinerea tabelului 3 din 1 tabel, Sau este nevoie de un query(tabel) intermediar??? Merci
UPDATE tabel SET E = IIF( C - NZ(D,0) < 0 , 0 , C - NZ(D,0) )
|
|
-
02-14-2008, 12:04 PM |
-
02-14-2008, 1:20 PM |
Page 2 of 5 (73 items)
2
|
|
|