Welcome to Sign in | Help
in Search

Structura tabele aplicatiegestiune..

Last post 11-23-2010, 12:11 PM by ThePuiu. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  11-22-2010, 5:25 PM 8507

Structura tabele aplicatiegestiune..

Salut! Vreau sa-mi fac o aplicatie de gestiune/facturare/garantii/etc pt uz intern. Am inceput cu conceperea structurii de tabele. Am ajuns la urmatoarea problema: cum sa salvez informatia referitoare la iesiri (facturi): in 2 tabele FACT_HEADER(id, data, nr,id_partener) si FACT_DETAIL(id, id_fact,id_produs,um,cant,pret,tva) sau sa combin cele 2 tabele intr-o singura tabela (unde o sa fie multa informatie redundanta). De ce va intreb asta (in mod normal as fi ales prima varianta): am cautat pe net informatii despre structura unui depozit si am gasit mai multe articole care prezentau structura de warehouse cu o singura tabela pe intrari, una pe iesiri, etc. Singura diferenta era ca foloseau o cheie pt un tabel separat in care memorau data documentului... Puteti sa ma indrumati cum ar fi mai bine sa fac? Puteti va rog sa si justificati raspunsurile? Multumesc! (folosesc SQL Server 2005 express, deocamdata!)
  •  11-22-2010, 6:39 PM 8508 in reply to 8507

Re: Structura tabele aplicatiegestiune..

Dacă e vorba de o aplicaţie obişnuită (OLTP), în care se adaugă/modifică/şterg date în mod frecvent, atunci este recomandabil să se adopte o structură normalizată (adică în două tabele, în acest caz).

Dacă este vorba de o aplicaţie de tip DataWarehouse / OLAP, în se fac doar interogări, iar datele se actualizează periodic (de exemplu săptămânal) din baza de date OLTP, atunci ar fi recomandabilă denormalizarea tabelelor (combinarea lor într-o singură tabelă de fapte şi eventual mai multe tabele de dimensiuni).

Răzvan
  •  11-23-2010, 12:11 PM 8510 in reply to 8508

Re: Structura tabele aplicatiegestiune..

am inteles, multumesc mult pt lamuriri!
View as RSS news feed in XML