Welcome to Sign in | Join | Help
in Search

verificare cod fiscal

Last post 04-18-2012, 8:31 by crestinul. 16 replies.
Page 1 of 2 (17 items)   1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  01-22-2009, 9:32 6575

    verificare cod fiscal

    aveti ceva fct de verificare a unui cod fiscal in sql ?

  •  01-22-2009, 9:42 6576 in reply to 6575

    Re: verificare cod fiscal

    Aici <http://www.validari.ro/cui.html> este descris algoritmul de verificare.
  •  01-22-2009, 10:08 6577 in reply to 6576

    Re: verificare cod fiscal

    ms,
    inca o chestie
    cum verific daca un cf e platitor sau nu de TVA?
  •  01-22-2009, 11:44 6579 in reply to 6577

    Re: verificare cod fiscal

    "Atributul fiscal atasat codului unic de inregistrare este un cod alfanumeric având semnificatia categoriei de platitor de taxe si impozite la bugetul de stat.Daca atributul fiscal are valoarea "RO", acesta atesta ca persoana juridica a fost luata in evidenta organului fiscal ca platitor de T.V.A."

    Copiat de pe pagina unde duce link-ul de mai sus.



    Cătălin D.
  •  01-22-2009, 1:25 6586 in reply to 6579

    Re: verificare cod fiscal

    da,teoretic ai dreptate,doar ca daca lucrezi ca si mine la o societate mare in care sunt n tanti are introduc codurile fiscale regulile astea nu-s mai valabile Stick out tongue
    aici tanitile au introdus in baza de date codurile fiscale in mai multe variante
    fara RO
    cu RO
    CIF si apoi cod fiscal si alte cateva variante
    am gasit un web service care returneaza daca e sau nu platitor
    am sa postez functoia de verificare a validitatii uni CF si cum se apeleaza webservic-ul si adresa lui ,imediat ce termin
  •  01-22-2009, 1:33 6587 in reply to 6586

    Re: verificare cod fiscal

    Aplicatia folosita pentru introducerea de date ar trebui sa verifice ca formatul noilor date e corect.
  •  01-22-2009, 1:41 6588 in reply to 6587

    Re: verificare cod fiscal

    iti vine sa crezi ca aplicatia aia e un ERP de multe sute de mii de euro din fonduri europene
    si te lasa sa introduci ce vrei tu la CF si mai intereseant , la unele CF-uri valide imida mesaj "CNP eronat" ?
  •  01-22-2009, 3:17 6593 in reply to 6588

    Re: verificare cod fiscal

    Nu ma mai mira...Smile...am mai vazut.

    E bine sa semnalezi lipsa functionalitatii dezvoltatorului aplicatiei (presupun ca aplicatia nu poate fi modificata de catre voi).

    Daca ai acces la baza de date, incearca un CHECK pe coloana care contine codul fiscal (in SQL 2005 poti folosi o functie CLR si "regular expressions"). Si aici trebuie sa vezi cum reactioneaza aplicatia atunci cand formatul CF nu e corect.

    Si poate putina educatie a user-ului nu ar strica...Smile

  •  01-22-2009, 3:24 6595 in reply to 6588

    Re: verificare cod fiscal

    ...Si vezi daca maretzul ERP isi face corect treaba - mesajul de eroare pare a nu se referi la codul fiscal (?)
  •  01-22-2009, 3:51 6597 in reply to 6595

    Re: verificare cod fiscal

    tre sa alerg la o tura de injectii,
    maine dimineata postez coul sursa in C#
  •  01-22-2009, 5:06 6599 in reply to 6597

    Re: verificare cod fiscal

    Abadon83:
    tre sa alerg la o tura de injectii,
    maine dimineata postez coul sursa in C#

    pai ai vrut in sql ... in C# cred ca aveam si eu pe undeva...

    Ignat Andrei
    http://serviciipeweb.ro/iafblog
  •  01-23-2009, 7:12 6600 in reply to 6599

    Re: verificare cod fiscal

    trebuia sql da nu aveam cum verifica daca e sau nu platitor fara web service
    de aia am optat sa fac tot in C#
    daca am vreme azi poate il fac in sql

    verificare daca e platitor
    ---------------------------
     public partial class _Default : System.Web.UI.Page
        {
            public string tara = "RO";
            public bool valid = false;
            public DateTime data;
            public String firma = String.Empty;
            public String adresa = String.Empty;
            public eu.europa.ec.checkVatService service = new eu.europa.ec.checkVatService();
            protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
            {
              
            }
            public string VerifPlatitorTVA(string CIF)
            {

                try
                {
                    data = service.checkVat(ref tara, ref CIF, out valid, out firma, out adresa);
                    return valid + "#" + firma + "#" + adresa + "#";
                }
                catch (Exception est)
                {
                   do
                   {
                    try
                    {
                    data = service.checkVat(ref tara, ref CIF, out valid, out firma, out adresa);
                    return valid + "#" + firma + "#" + adresa + "#";
                    }
                       catch(Exception est1)
                    {
                       }
                   }
                   while(est.Message!="SERVER BUSY");
                }
                return "";
            }
  •  01-23-2009, 7:13 6601 in reply to 6600

    Re: verificare cod fiscal

    validare CF
    -------------
    public string ValidareCIF(string CIF)
            {
               
                int[] c = new int[CIF.Length];
                int[] b =  new int[9] ;
                int produs = 0;
                b[0]=2;
                b[1]=3;
                b[2]=5;
                b[3]=7;
                b[4]=1;
                b[5]=2;
                bDevil=3;
                b[7]=5;
                bMusic=7;
               
                string cif_inversat = "", msg = "", cifra_control = "", cheie_testare = "753217532";
                if (CIF.Trim().Length > 10)
                    {
                    
                      msg = "invalid";
                    }
                if (msg != "invalid")
                {
                    for (int i = 0; i <= CIF.Length - 1; i++)
                    {
                        try
                        {
                       
                            cIdea = System.Convert.ToInt32(CIF.Substring(i, 1));
                            cifra_control = CIF.Substring(i, 1);
                        }
                        catch (Exception)
                        {
                            msg = "invalid";
                         
                        }
                    }

                    int j = 0;
                    for (int i = CIF.Length - 2; i>=0; i--)
                    {
                        cif_inversat = cif_inversat + Convert.ToString(cIdea);
                        produs = produs + b[j] * cIdea;
                        j += 1;
                    }
                    int t = produs*10;
                    int r = t % 11;
                    if (Convert.ToString( r) == cifra_control)
                    {
                        msg = "valid";
                    }
                 
                }
              
                return msg;
              
            }

    n-am avut cand sa-l optimizez
  •  01-23-2009, 10:25 6602 in reply to 6600

    Re: verificare cod fiscal

    Abadon83:
    trebuia sql da nu aveam cum verifica daca e sau nu platitor fara web service
    de aia am optat sa fac tot in C#

     

    Nu inteleg, cum sa nu se poata in SQL !?

    Codul de mai sus de validare il puneti intr-un dll si-l atasati ca assembly in SQL Server, iata un exemplu

    aici : http://www.dotnetfun.com/articles/sql/sql2005/SQL2005CLRSProc.aspx


    Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
  •  01-23-2009, 10:46 6603 in reply to 6602

    Re: verificare cod fiscal

    m-am exprimat gresit
    am vrut sa zic ca nu am cum verifica folosind o procedura stocata daca un cod fiscal e platitor sau nu de TVA
    singura avarianta pe care am gasit-o a fost aceasta cu webservic-ul vies
Page 1 of 2 (17 items)   1 2 Next >
View as RSS news feed in XML
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems