Welcome to Sign in | Join | Help
in Search

Probleme - tempdb

Last post 10-31-2008, 10:38 AM by ignatandrei. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-31-2008, 8:33 AM 5991

    Probleme - tempdb

      Buna ,

        Am si eu o probleme pe un SRV de SQL 2005 , fiind un server de raportari cu diverse tipuri de rapoarte , frecvent baza de date sistem tempdb creste pana anumite dimensiuni ( ex. 28 GB  )  consumand tot spatiul disponibil pe partita pe care se afla fisierele fizice !  Ulterior la o analiza a tabelelor care se afla afla in tempdb , dimenziunea lor scade , insa baza de date ramane cu spatiul mare alocat , nu dezaloca spatiul. 

         Serverul SQL 2005 este pe un sistem Win2003  x64  cu 16 GB RAM . Exista o posibilitate sa urmaresc sau sa gasesc procedura stocata sau  SQL  statementul care imi provoaca aceste anomalii !?? 

     Multumesc Anticipat.

     

     

     

  •  10-31-2008, 9:18 AM 5993 in reply to 5991

    Re: Probleme - tempdb

    Ovidiu Miron:
    Exista o posibilitate sa urmaresc sau sa gasesc procedura stocata sau  SQL  statementul care imi provoaca aceste anomalii !??


    Restrictioneaza cresterea tempdb. Procedura/query-ul care va incerca cresterea tempdb va da eroare (posibil si alte proceduri care cer spatiu tempdb in acelasi moment). Daca poti reproduce problema pe un server de test, metoda asta este destul de simpla. In productie evident ca va forta erori, deci nu stiu dac poti sa-yi permiti sa o folosesti.

    http://rusanu.com
  •  10-31-2008, 9:22 AM 5994 in reply to 5992

    Re: Probleme - tempdb

    BULă spune aici:
    "Determining the Longest Running Transaction

    If the version store is using a lot of space in tempdb, you must determine what is the longest running transaction. Use this query to list the active transactions in order, by longest running transaction.
    Copy Code

    SELECT transaction_id
    FROM sys.dm_tran_active_snapshot_database_transactions
    ORDER BY elapsed_time_seconds DESC;

    A long running transaction that is not related to an online index operation requires a large version store. This version store keeps all the versions generated since the transaction started. Online index build transactions can take a long time to finish, but a separate version store dedicated to online index operations is used. Therefore, these operations do not prevent the versions from other transactions from being removed."


    Bine, acuma, nu este obligatoriu ca tranzacţiile având cele mai mari durate să genereze cele mai multe scrieri în baza de date dar ...

    + asta
  •  10-31-2008, 9:44 AM 5995 in reply to 5991

    Re: Probleme - tempdb

    Ovidiu Miron:
         Serverul SQL 2005 este pe un sistem Win2003  x64  cu 16 GB RAM . Exista o posibilitate sa urmaresc sau sa gasesc procedura stocata sau  SQL  statementul care imi provoaca aceste anomalii !?? 

     

    O alta sugestie este sa pui un sql server profiler, apoi repeta ceea ce iti logheaza pe un server de test ...

    Partea proasta: aplicatia va merge mai incet ...


    Ignat Andrei
    http://serviciipeweb.ro/iafblog
  •  10-31-2008, 9:59 AM 5996 in reply to 5995

    Re: Probleme - tempdb

    Ideea e ca am folosit la un moment dat o aplicatia de la  Quest , Performance Analysis care scoatea toate statementurile care se executa pe Baza de Date  , insa nu stiu cum sa fac legatura dintre JOB si tabela temporara asociata care se creaza in tempdb.   Adica acolo in tempdb sunt un numar de tabele temporare care la un moment probabil se expandeaza enorm ( in momentul unei excutii de T-SQL) , ca apoi  sa revina la valori infime sub 1MB  , iar spatiul aloca pentru tempdb , care a fost luat de la Sistem ramane alocat .

        Se poate face vreo conexiune intre fisierul temporar din tempdb si T-SQL care il foloseste ????!!!!

  •  10-31-2008, 10:11 AM 5997 in reply to 5995

    Re: Probleme - tempdb

    ignatandrei:

    Partea proasta: aplicatia va merge mai incet ...

    Ca sa nu mearga prea incet, se poate folosi un "server-side trace".

  •  10-31-2008, 10:38 AM 5998 in reply to 5997

    Re: Probleme - tempdb

    Diana:
    ignatandrei:

    Partea proasta: aplicatia va merge mai incet ...

    Ca sa nu mearga prea incet, se poate folosi un "server-side trace".


    Scuze... tot mai incet va merge ... e adevarat ca nu la aceeasi proportie cu profiler . Ceea ce imi place la profiler este usurinta cu care poti salva datele...

    Ignat Andrei
    http://serviciipeweb.ro/iafblog
View as RSS news feed in XML
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems