Welcome to Sign in | Help
in Search

mailuri automate.

Last post 10-25-2006, 4:45 PM by ggciubuc. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-25-2006, 10:51 AM 517

mailuri automate.

Am nevoie sa construiesc o procedura care sa trimita automat niste mailuri pe baza unui select. Am o tabela in care sunt intoduse o serie de adrese de email, iar la un inteval de 2 zile (de pilda) sa le trimit cite un mail care sa contina niste atentionari. Cum pot face asta ?
    Filed under:
  •  10-25-2006, 11:05 AM 519 in reply to 517

Re: mailuri automate.

Trebuie sa realizati urmatoarele:

1. Decideti cum trimiteti e-mail (presupun ca e vorba de SQL Server 2000) - folositi SQL Mail sau nu (How to send e-mail without using SQL Mail in SQL Server   Sending SMTP Mail using a Stored Procedure)
    2. Parcurgere tabel cu adrese de email - personal as face o procedura stocata care sa efectueze pasii urmatori:
      1. generare tabel temporar cu adresele de email (INSERT INTO #myTempTable (EMAIL) SELECT EmailAdress FROM ...).
      2. cursor pe tabel temporar si folosire xp_sendmail pentru fiecare adresa de email. dealocare cursor.
    3. Folosirea SQL Agent pentru programarea executiei procedurii stocate.

Pentru SQL Server 2005 e mult mai simplu.

Cristian Andrei Lefter, SQL Server MVP
    MCT, MCSA, MCDBA, MCAD, MCSD .NET,
    MCTS, MCITP - Database Administrator SQL Server 2005
    http://sqlserver.ro
  •  10-25-2006, 4:45 PM 527 in reply to 519

Re: mailuri automate.

O precizare in plus: SQL Agent-ul se foloseste construind joburi care se programeaza sa ruleze acea procedura stocata la 2 zile sau cand vreti.
    Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
View as RSS news feed in XML