cretzu:Salut,
Am o problema pe care nu prea stiu cum sa o rezolv.
Am un tabel in BD de genu Participanti[..., Nume, Prenume, ....., UltimaModificare] si as dori ca de fiecare data cand se modifica ceva ( adica la valoarea oricarui camp ) la un anumit participant sa retin in campul UltimaModificare data ultimei modificari. M-am gandit la doua cazuri:
1. Am pus ca si tip al campului UltimaModificare timestamp. Acest camp insa nu pot sa il convertesc la datetime -ul la care s-a facut modificarea ???
2. M-am gandit ca ar tre sa modific acest tip de date pe datetime iar apoi sa pun un trigger pe update pe tabel care sa imi faca aceasta modificare a campului UltimaModificare in functie de data sistemului.
Cum ar fi m optim dpdv al perfonrmantei ??
Daniel.
1. Dpdv al tipului TIMESTAMP SQL Server nu respecta standardul ANSI SQL 1992. Mai precis tipul de data SQL Server TIMESTAMP nu are nimica a face cu DATETIME / SMALLDATETIME. Vezi "timestamp data type" in BOL.
2. Un camp tip DATETIME plus declansator (trigger) AFTER UPDATE ar fi solutia cea mai simpla pentru ceea ce doresti.
3. Optim cred ca ar fi dacă ai adauga în UPDATE .. SET UltimaModificare = GETDATE()