Welcome to Sign in | Help
in Search

xml

Last post 10-23-2006, 6:18 PM by xmldeveloper. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-20-2006, 9:56 AM 449

xml

Salut,

Acum vreo 2 luni m-am interesat cum pot sa folosesc campuri de tip xml intr-o tabela a unei baze de date, pe SQL 2005.

M-am documentat si am experimentat. Am urmat un exemplu clasic, prin efectuarea urmatorilor pasi:

1. am definit schema xml-ului

2. am inserat aproape un milion de inregistrari in tabela

3. am definit primary si secondary xml indexes 

4. am rulat un query ce continea in clauza de where o conditie de genul "returneaza toate inregistrarile ce au la atributul x cu valoarea y din xml-ul continut de campul de tip xml".

Am ramas surprins sa vad ca acest query dura mai mult decat ma asteptam, de ordinul minutelor.

In urma acestui experiment am tras concluzia urmatoare: tipul de data xml este indicat doar pentru stocarea anumitor informatii si nu pentru interogari.

Si la sfarsit intrebarile: cine a mai experimentat cu xml data type,in ce conditii si la ce concluzii a ajuns.  

Filed under:
  •  10-20-2006, 12:23 PM 451 in reply to 449

Re: xml

Una din cele mai mari probleme ale tipului de date XML este urmatoarea: modalitatea de stocare (binara) afecteaza performanta.

Se recomanda folosirea XML pentru un numar atat de mare de date cand folositi documentul ca atare.

Primary index si Secondary indexes pot mari performanta interogarilor tip .query() si .value() de la 10x la 1000x iar pentru interogarile tip .exists() si modify de la 2x la 100x.

Cam astea sunt concluziile mele momentan.

Cristian Andrei Lefter, SQL Server MVP
    MCT, MCSA, MCDBA, MCAD, MCSD .NET,
    MCTS, MCITP - Database Administrator SQL Server 2005
    http://sqlserver.ro
  •  10-23-2006, 6:18 PM 481 in reply to 451

Re: xml

Si un articol interesant: Pushing SQL Server 2005 Limits  
    Cristian Andrei Lefter, SQL Server MVP
    MCT, MCSA, MCDBA, MCAD, MCSD .NET,
    MCTS, MCITP - Database Administrator SQL Server 2005
    http://sqlserver.ro
View as RSS news feed in XML