Welcome to Sign in | Help
in Search

Replication

Last post 02-01-2008, 12:33 PM by ggciubuc. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-14-2008, 12:43 PM 3766

Replication

Am nevoie sa fac o baza de date care sa se replice catre un anumit server. Nu am nevoie sa trimit intreaga baza de date ci doar citeva viewuri.

Imi puteti da citiva pasi care sa ma calauzeasca in rezolvare.

Folosesc SQL 2000
  •  01-14-2008, 12:56 PM 3767 in reply to 3766

Re: Replication

Poti sa mai dau detalii despre proces - de exemplu ai nevoie de o sincronizare in timp real, sau de transfer periodic de date?
  •  01-18-2008, 10:27 AM 3782 in reply to 3766

View-urile au in spate tabele. De fapt vreti sa replicati niste tabele si exista mai multe metode printre care replicare, metode custom folosind DTS si SQL Server Agent etc.

Exact cum a zis Diana soutia aleasa depinde mult de cerintele solutiei (cat de vechi pot fi datele etc.)

Cristian Andrei Lefter, SQL Server MVP
    MCT, MCSA, MCDBA, MCAD, MCSD .NET,
    MCTS, MCITP - Database Administrator SQL Server 2005
    http://sqlserver.ro
  •  02-01-2008, 11:41 AM 3907 in reply to 3782

As avea nevoie sa public pe un alt server intr-o baza de date, citeva viewuri. Daca folosesc DTSuri, cantitatea de date transferata va creste zilnic de aceea as prefera o SQL Server Agent.

Care ar fi pasii care trebuie urmati ?
  •  02-01-2008, 12:33 PM 3910 in reply to 3907

A folosi SQL Server Agent inseamna sa utilizezi capabilitatea acestuia de a lansa in executie, la momente planificate, printe altele si niste package-uri DTS. Pasii ar fi :

1. Se face package-ul DTS care extrage datele si le plaseaza in tabele de pe serverul destinatie;

2. Se defineste job-ul care lanseaza pachetul (cu comanda dos DTSRun ...) la momentele de timp dorite.

(Cum se face package-ul de extrage noile date este o problema complexa dar rezolvabila)

Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
View as RSS news feed in XML