Welcome to Sign in | Help

Re: cum schimb format() din access?

  •  08-14-2007, 5:17 PM

    Re: cum schimb format() din access?

    Diana 

    Sunt de acord cu faptul că limbajul SQL are anumite "limitări".

    Toata lumea s-a întrebat cum pot fi minimizate/eliminate aceste "limitări" ale limbajului SQL ! Nimeni nu se întreaba de ce apar aceste "limitari" ! Aceasta este intrebarea cheie în opinia mea !

     "The only purposes of SQL are data management and retrieval. Period."

    "Limitările" limbajului SQL sunt generate de o - să zicem - neintelegere (corectă) a funcţiilor unei BD respectiv a functiilor unui SGBD. Avem de multe ori tendinţa de a atribui BD, respectiv SGBD -Sistemului de Gestiune a Bazelor de Date- funcţii/atribuţii NESPECIFICE.

    Problema Ioanei este una din aceste atribuţii care nu este specifică pentru un SGBD: şi anume formatarea rezultatelor. Formatarea trebuie realizată la nivelul aplicaţiei client, mai precis la nivel de formulare/rapoarte (interfaţă grafică). Formatarea de care are nevoie Ioana se poate realiza FOARTE SIMPLU in CrystalReports ! De ce nu se intreaba nimeni totuşi de ce în T-SQL o astfel de formatare se realizeaza ceva mai dificil iar în C# / VB.NET / CrystalReports & co e o problema extrem de simpla ?! Poate ca un SGBD (ex. SQL Server) ar trebui sa fie si server web ... ? Nu-i aşa ? Glumesc evident !

     

    Iar mutarea CLR în baze de date este în primul rând marketing. MS a bifat o altă noutate adusă în SQL Server.  "Dot Net este în toate !" "Să ne rugăm lui Dot Net !" CoolTongue TiedBig Smile Glumesc şi eu ! Nu te supăra pe mine !
     

View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems