Welcome to Sign in | Help
in Search

Reporting Services - cum pot pune numarul paginii in body-ul unui raport

Last post 02-08-2009, 10:00 PM by ggciubuc. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-19-2009, 10:42 PM 6558

Reporting Services - cum pot pune numarul paginii in body-ul unui raport

Salutari,

Sunt incepator in ale SSRS si de cateva zile ma chinuie o problema: Vreau sa fac un raport in care pe ultima pagina sa apara ,la mijlocul paginii( adica nu in header sau footer ) numarul total de pagini al documentului. Ma poate lamuri si pe mine cineva cum as putea face acest lucru?

Ciprian.

•  01-20-2009, 8:36 AM 6559 in reply to 6558

Re: Reporting Services - cum pot pune numarul paginii in body-ul unui raport

fa o banda de summery si in ea pune variabila reporting services care indica nr paginii curente
    Secolul XXI ori va fi religios ori nu va fi deloc
  •  01-22-2009, 4:34 PM 6598 in reply to 6559

Nu am reusit sa fac cum ai spus, deoarece primesc "vesnica" eroare care spune ca variabilele globale nu pot fi folosite decat in Pager header / footer. Am incercat si crearea unei metode si apoi apelarea intr-un textbox , dar intotdeauna obtin 1 ca numar total de pagini.
    Public Function GetTotalPages() as string
        dim str
    as String
        str
    = me.Report.Globals!TotalPages.ToString()

Return str
    End Function

=Code.GetTotalPages()
    Daca stie careva rezolvare la problema mea, il rog sa posteze aici.
  •  01-27-2009, 7:17 PM 6636 in reply to 6598

defineste o variabila de raport o initalizezi in evenimentul ala de init.

iar in evenimentul de initalizare a paginii o incrementezi apoi o afisezi in summary

Secolul XXI ori va fi religios ori nu va fi deloc
  •  01-29-2009, 3:23 PM 6645 in reply to 6558

Iata cum se face in Reporting 2008 (incercati ideea si in 2005):

se pune un textbox in PageFooter si acolo creati un placeholder (click dreapta in textbox) , apoi in expression puneti:

=iif(Globals!TotalPages-Globals!PageNumber = 0 , Globals!TotalPages,"")

Asta face ca pe ultima pagina (cand nr paginii = nr total de pagini) conditia sa fie adevarata si sa puna deci nr de pagini de raport, in rest pune un Null.

Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
  •  01-29-2009, 3:41 PM 6647 in reply to 6645

Nu , intelesesem ca vreti acest numar numai pe ultima pagina sau numai in josul raportului. Ce e mai sus asta rezolva

Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
  •  02-05-2009, 2:04 PM 6708 in reply to 6558

Am gasit o rezolvare facuta in felul urmator, poate va ajuta :

Am pus in codul proiectului :

Private Shared _NrPag as integer

Function AddValue(ByVal value As Object) As Object
       _NrPag=value
     Return _NrPag
    End Function

Function GetNoOfPages() As Object
     return _NRPAG
    End Function

Am facut un table cu o sursa de date care se leaga la AdventureWorks prin DataSet-ul "SELECT     ProductID,Name FROM Production.Product"

In PageFooter am pus un TextBox cu urmatoarea expresie :

=Code.AddValue(Globals!TotalPages)

(adica populeaza variabila _NrPag cu numarul total de pagini)

Apoi in body , in corpul tabelului am pus o coloana al carei textbox va avea continutul

=Code.GetNoOfPages()

Astfel ca se va afisa aici ce obtine de jos din footer; chestia e ca nu apare din prima (initial e 0) insa daca te plimbi prin raport lucrurile merg.

•  02-06-2009, 12:00 PM 6709 in reply to 6708

Multumesc pentru raspuns insa nu merge, imi apare intotdeauna 0 ca numar total de pagini (oricat de mult m-as plimba prin raport) Sad

Ciprian
  •  02-08-2009, 10:00 PM 6718 in reply to 6709

Ba merge  :

Prima imagine apare la deschiderea raportului la Preview, a doua daca se merge pe a doua pagina (cand apare nr 12 adica exact nr total de pagini) si apoi daca se revine pe prima pagina se pastreaza nr 12 (pt ca variabila a fost deja incarcata)

View as RSS news feed in XML