Welcome to Sign in | Help
in Search

BCP - export in diferite formate de encoding

Last post 03-17-2008, 1:39 PM by ggciubuc. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  03-14-2008, 4:16 PM 4377

BCP - export in diferite formate de encoding

Hello,

vreau sa folosesc BCP ca sa export niste date din SQl server 2005 intr'un fisier care sa poate fi codat in mai multe formate - ASCII, UTF-8, UTF-16, UTF-16LE, UTF-16BE. Din ce am descoperit pina acuma se poate face export direct numai in ASCII (simplu cu optiunea <<-c>> sau cu fisier de configurare a outputului cu optiunea <<-f>>) sau UTF-16LE (doar simplu - cu optiunea <<-w>>, fara sa suporte si fisier de configurare - cu optiunea <<-f>>). In rest nu reusesc sa obtin alt encoding al fisierului nici macar folosind collate'ul campurilor caracter dintr'un fisier de configurare.

S'a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Eventual daca se poate folosi altceva decit BCP.

Multzam,

B0g

•  03-15-2008, 7:41 PM 4378 in reply to 4377

Re: BCP - export in diferite formate de encoding

Eu nu am trecut (inca) prin asta...Ai incercat sa folosesti in comanda bcp optiunea -C cu un "code page" - de exemplu -C1200?

Poti explora si SSIS (de exemplu sa exporti intr-un "destination" de tip "flat file") sau, in .NET2, sa "scrii" intr-un fisier folosind clasa StreamWriter, cu un constructor care specfica si "encoding" - ul.

•  03-16-2008, 12:24 PM 4379 in reply to 4377

Iata o idee simpla: deschideti fisierul exportat in notepad si apoi cu "Save as..." aveti la Encoding niste tipuri de encoding sub care puteti salva fisierul (am mai vazut ceva asemanator in OpenOffice - replica OpenSource pt MS Office).
    Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
  •  03-17-2008, 10:14 AM 4385 in reply to 4379

@Diana: parametrul -C este pentru o compatibilitate anterioara si daca ii dau un cod de pagina aferent lui UTF-8 da eroare.. nu recunoaste acel cod de pagina. In ceea ce priveste SSIS sau .NET - preferam sa rezolv problema din BCP ca ar trebui sa'mi asigure cea mai buna performanta pe un volum mare de date.

@ggciubuc: fisierul generat de mine ar trebui sa fie programatic in encodingul respectiv. Daca as apela la optiunea save as... ar fi o operatiune in plus pe linga exportul din BCP. Plus ca sa deschizi un fisier cu vro 5.000.000 rowuri si sa'l salvez din nou e un proces destul de consumator.

Multzam de idei... daca mai are cineva vro gaselnitza... va rog... nu ezitati

B0g

•  03-17-2008, 11:03 AM 4387 in reply to 4385

O gaselnitza ca a lui  ggciubuc , vazuta de un programator :
    Salvezi fisierul in ce encoding poti, dupa care, cu o aplicatie .NET care monitorizeaza folder-ul respectiv pt. creearea de noi fisiere, citesti tot si salvezi in toate formatele...

Ignat Andrei
    http://serviciipeweb.ro/iafblog
  •  03-17-2008, 1:39 PM 4388 in reply to 4385

B0g:

Daca as apela la optiunea save as... ar fi o operatiune in plus pe linga exportul din BCP. Plus ca sa deschizi un fisier cu vro 5.000.000 rowuri si sa'l salvez din nou e un proces destul de consumator.

Desigur ca aceasta varianta este utilizabila la cantitati mici de date , altfel solutia SSIS este de studiat daca e vorba de operatiuni periodice de acest gen.

Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
View as RSS news feed in XML