Welcome to Sign in | Help
in Search

Tabele din alta baza de date?

Last post 11-20-2007, 12:48 PM by MrSmersh. 3 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  11-19-2007, 7:35 PM 3386

Tabele din alta baza de date?

Am o aplicatie ce utilizeaza niste cimpuri din un numar de tabele din o baza de date. As vrea sa foloseasca aceeasi baza de date dar pentru anumite tabele sa se duca la tabele in alta baza de date.
    Adica acuma lucreaza cu T1 T2 si T3 din BD1 as vrea sa lucreze cu T1 (dar asta fiind alias a lui T1.BD2) T2 (alias a lui T1.BD2) si T3... T1 T2 din BD1 pot sa le si sterg, ce contin nu e interesant.

Se poate usor face asa ceva? Prin acces exista ceva linked tables, nu stiu daca asa ceva facea si daca mai exista....

Multumesc! 

•  11-19-2007, 10:52 PM 3389 in reply to 3386

Re: Tabele din alta baza de date?

Personal as face o procedura stocata ceva gen:

CREATE PROC usp_GETTableT1 @DB1 bit

AS
    BEGIN

IF @DB1=1 SELECT MyColumn FROM BD1..T1

ELSE SELECT MyColumn FROM BD2..T2

END

Cristian Andrei Lefter, SQL Server MVP
    MCT, MCSA, MCDBA, MCAD, MCSD .NET,
    MCTS, MCITP - Database Administrator SQL Server 2005
    http://sqlserver.ro
  •  11-20-2007, 10:14 AM 3392 in reply to 3386

Cred că cel mai simplu ar fi să ştergi tabelele respective din BD1 şi să faci view-uri către tabelele din BD2:

USE BD1
    DROP TABLE dbo.T1
    GO
    CREATE VIEW dbo.T1 AS
    SELECT * FROM DB2.dbo.T1
    GO

În loc de "SELECT *" ai putea să foloseşti "SELECT col1, col2, ..." adică să explicitezi numele coloanelor respective, pentru că folosirea "SELECT *" nu prea e recomandată. De altfel, dacă foloseşti "SELECT *" într-un view, iar apoi mai adaugi o coloană în tabela sursă, oricum view-ul nu o vede (trebuie să faci un "ALTER VIEW" sau un sp_refreshview).

Dacă aplicaţia vrea şi să scrie în T1, atunci s-ar putea să meargă sau să nu meargă (depinde de modul în care e scrisă aplicaţia, de faptul că ai sau nu coloane Identity, etc).

Răzvan

•  11-20-2007, 12:48 PM 3396 in reply to 3392

Multumesc pentru solutii!

Asta cu views e chiar ce imi trebuie (eu practic vreau sa fentez o aplicatie la care nu pot sa umblu), o intrebare am de ce nu mi-a trecut mie prin cap Smile....

View as RSS news feed in XML