Welcome to Sign in | Help
in Search

Send mail from Sql server 2005

Last post 09-20-2007, 6:06 PM by likante22. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-16-2007, 1:10 PM 2676

Send mail from Sql server 2005

Va salut pe toti !

Am o problema cu transmiterea emailurilor din SQL server 2005 . Mai precis , am un job (transact sql) care periodic executa un query pe o tabela si trimitea rezultatul la cateva adrese de email . Foloseam ( cu Profile1 inregistrat ) si functiona bine .

EXEC msdb.dbo.sp_send_dbmail
        @profile_name = 'Profile1',
        @recipients = 'adresa@yahoo.com',
        @body = 'body ',
        @subject = 'subject' ,
        @query = 'select 1'

A avut loc o schimbare : pentru serviciul  SQL Server Agent (INSTANCE2005) a fost schimbat "Local System Account" cu un alt cont din domeniu ( care are drepturi suficiente) . Dupa ...nu mai trimite email si imi da o eroare :

"Error formatting query result,probably invalid parameters (SQLSTATE 42000) error 22050" .

Daca execut manual comanda in query (inclusiv cu parametrul  @query = 'select 1'  ) .... functioneaza bine ( trimite mesajul ) !!!!!!!!!!!

Daca execut in job fara parametrul    @query = 'select 1'  .... iarasi functioneaza bine .

NU merge in job cu parametrul  @query = 'select 1'   !!!!!!!!!!

Orice sugestie e buna ...Multumesc anticipat ! 

Salutari !Paul

•  09-16-2007, 2:29 PM 2677 in reply to 2676

Re: Send mail from Sql server 2005

Incercati sa folositi un parametru in loc de query:

DECLARE @sqlstatement NVARCHAR(4000);

SET @sqlstatement = 'SELECT 1';

EXEC msdb.dbo.sp_send_dbmail
        @profile_name = 'Profile1',
        @recipients = 'adresa@yahoo.com',
        @body = 'body ',
        @subject = 'subject' ,
        @query = @sqlstatement;

Cristian Andrei Lefter, SQL Server MVP
    MCT, MCSA, MCDBA, MCAD, MCSD .NET,
    MCTS, MCITP - Database Administrator SQL Server 2005
    http://sqlserver.ro
  •  09-18-2007, 9:52 PM 2693 in reply to 2677

Hm nu am lucrat cu sp asta  msdb.dbo.sp_send_dbmail
    Dar daca nu functioneaza iti poti face tu un assembly in dot net cu o functie care da mialuri folosind namespace System,net si sa importi acest assembly in sql server
    Secolul XXI ori va fi religios ori nu va fi deloc
  •  09-19-2007, 11:09 AM 2696 in reply to 2677

Merci pentru sugestie ...

Din pacate nu merge .Aceeasi problema .

Paul

•  09-19-2007, 11:12 AM 2697 in reply to 2693

Ai dreptate ... pot face un assembly dar era destul de comoda sp  msdb.dbo.sp_send_dbmail :

pe langa mesaje poti trimite si rezultatul sub forma de file al unor query executate ( dinamic ) .

E foarte ciudat ca in query analizer functioneaza si in job NU .

Merci

Paul

•  09-19-2007, 6:17 PM 2702 in reply to 2676

Cel care a facut sp_send_mail in 2005 e un dobitoc notoriu Angry fara suparare Angry. Eu nu pot sa scriu parametrul @query = ''<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><root><elements><n1>varsta</n1><n2>10</n2></elements></root>" si sa il trimit ca atasament pentru simplul motiv ca il face praf. Tot atasamentul il scrie in Unicode si nu in ANSI pentru ca asa a gandit dobitocul respectiv. Astfel ca atunci cand ajunge in mailul meu tot atasamentul e scris "< ? x m l ....." pentru ca la conversia din ANSI in Unicode mai e pus un bit gol golut :)

Eu incerc zilele astea sa fac o procedura in care sa scriu prin concatenare de stringuri un intreg form InfoPath dar atat timp cat efectiv nu exista optiunea pentru ANSI ma cam agit aiurea. Doar in SP2 exista o optiune (@query_result_no_padding = 1 removes space padding and can substantially cut the file size.) dar eu nu lucrez cu SP2 Sad

http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=197543&SiteID=1

http://www.sqlservercentral.com/forums/shwmessage.aspx?forumid=146&messageid=279118 

Poate ca si tie nu iti merge corect selectul tot din cauza la Unicode Sad

•  09-20-2007, 6:06 PM 2723 in reply to 2702

Multumesc pentru efort !!!

Nu am reusit sa rezolv problema dar am schimbat contextul :

in loc sa execut procedura intr-un transact-sql din job , am facut un .bat (pe care-l chem in job CMDExec )    care executa un script prin sqlcmd .

In scriptul sql chem procedura de send_mail ...... Asa merge . Pot sa schedulez .

Merci tuturor pentru timpul acordat !!!

Paul

View as RSS news feed in XML