Welcome to Sign in | Help
in Search

Golire tabele din baza de date aflata in replicare

Last post 06-12-2007, 1:57 PM by ovidiug. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-07-2007, 10:13 AM 2043

Golire tabele din baza de date aflata in replicare

Salutare,

Stie cineva o solutie care sa permita golirea tabelelor dintr-o baza de date de 12GB aflata in replicare?

Truncate nu merge din cauza replicarii.

Cu "DELETE from tabela" dureaza extraordinar de mult si se blocheaza la un moment datdin cauza lock-urilorpe tabele.

As vrea o solutie rapida si eficienta care sa imi permita golirea tabelelor fara a umbla la replicare.

Multumesc anticipat.

Ovidiu

Ovidiu G. Ghisa
    MCP, MCTS-SQL Server 2005 Charter Member, MCSA-Windows Server 2003, MCT
  •  06-07-2007, 6:18 PM 2050 in reply to 2043

Re: Golire tabele din baza de date aflata in replicare

Daca e nevoie de sters date inseamna ca acea baza de date numai trebuie sa primeasca sau furnizeze date deci nu si-ar avea rostul intr-o replicare. Explicati mai multe!

Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
  •  06-07-2007, 8:20 PM 2051 in reply to 2043

Multumesc pentru raspuns.

Detaliile ar fi urmatoarele :

Este vorba despre 27 de baze de date care se afla in replicare pe trei nivele.

Doresc sa refac rapid intreaga structura de baze de date, fara a modifica publicatiile!!!!!!!

1. am sters subscriptiile de la nivelele inferioare. Bazele au fost recreate

2. vreau sa sterg toate inregistrarile existente in tabelele din baza de date de la nivelul superior fara a afecta publicatiile. Este vorba de aproximativ 90% din tabele, restul de 10% insemnand nomenclatoare.

3. dupa stergerea datelor , creez subscriptiile pentru bazele inferioare, snapshot, etc.

4. terminat refacere structura

Problema este ca din baza principala trebuie sterse aproximativ 12 GB volum de date.

Ovidiu G. Ghisa
  •  06-07-2007, 8:33 PM 2052 in reply to 2051

O idee ar fi sa generati scripturile de replicare la momentul in care replicarea functioneaza; dupa care trebuie oprita replicarea; stergere date si apoi lansare scripturi pentru regenerarea replicarii
    Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
  •  06-12-2007, 1:57 PM 2076 in reply to 2052

Multumesc pentru raspuns, chiar daca nu era ce doream eu.

Asa cum am mentionat vroiam sa golesc pur si simplu tabelele, rapid,  fara a afecta in vre-un fel replicarea.

Rezolvarea a fost extrem de simpla.

Scriptul care realiza stergerea datelor facea lock pe tabela si din cauza asta apareau intarzieri mari la stergere.

In momentul in care am pus PAGLOCK a functionat perfect, adica a realizat stergerea datelor = aprox. 12,8 GB in aproape 8 ore, ceea ce pentru mine a fost ok.

Totusi, poate are cineva o solutie mai buna.

Ovidiu G. Ghisa
View as RSS news feed in XML