Welcome to Sign in | Help

Plan de upgrade

•  11-17-2006, 2:19 PM

Plan de upgrade

Stiu ca scenariile de upgrade se SQL server au fost tratate in multe alte thread-uri si exista multa documentatie pe tema asta, dar asi vrea niste idei/recomandari care pt cazul meu. 

In momentul de fata rulez SQL 2000 SP4, Windows Server 2003 Standard Edition SP1 pe un server destul de suparat. Toate bune si frumoase pana aici. Partea nasola e ca am 1354 de baze de date pe el (can 35GB total size) Tongue Tied. Ideea e ca pe langa faptul ca vreau sa fac un upgrade la SQL 2005 SP1 x64, vreau sa inlocuiesc si serverul cu ceva mai puternic pentru ca in principal bottleneck-ul e la partea de I/O.

Ideea e sa instalez SQL 2005 pe serverul nou, sa fac migrarea bazelor de date, sa iau serverul vechi offline cu totul si sa il inlocuiesc cu cel nou (cel nou va avea aceleasi IP-uri ca cel vechi dupa inlocuire). Problema care ma are pe mine cel mai tare e perioada de downtime si pierderile de date. Daca un downtime de maxim 2 minute  timp in care fac schimbul de IP-uri si deconectez serverul actual de la retea e acceptabil, nu la fel pot zice si despre perioada in care fac backup complet la bazele de date de pe vechiul server si dau restore pe cel nou. Oricum ai lua-o, pentru 1354 de baze de date... dureaza. La fel si cu detach/attach.

Ce solutie imi recomandati?

P.S. Nu folosesc Reporting Services sau altceva, doar database engine. 

Filed under:
View Complete Thread