Welcome to Sign in | Help

Sfaturi "Best practices" pt trecere de la 1 file per filegroup la mai multe

  •  04-08-2010, 2:01 PM

    Huh? [:^)] Sfaturi "Best practices" pt trecere de la 1 file per filegroup la mai multe

    Salut,
    am sa încerc sa descriu cam ce vreau sa realizez și sper să ma fac inteles.

    Am un server SQL Enterprise Edition 64 bit cu o baza care în acest moment are 120GB intr-un singur fisier .mdf. Pentru ca aceasta baza de date "sta" pe un storage conectat prin fc si am la dispozitie pana la 24 discuri SAS de 15krpm pt ea si mai ales pentru ca estimez o creștere intre 70% si 100% / an as vrea sa împart cât mai bine IO-urile pe cât mai multe discuri. M-am gândit că ar exista 2 variante care le-aş putea încerca:

    1. sa adaug la filegroup-ul default inca n files (pentru tempdb stiu ca se recomanda cate un file per procesor logic) si sa sper ca SQL va uniformiza cumva fisierele să ajungă de dimensiuni egale. Binenteles, fiecare disc virtual (array raid) va fi format din aceleasi nr de discuri fizice si va avea aceiasi dimensiune. Sincer sa fiu nu-mi dau seama cum as putea realiza asa ceva. Am sperat ca daca imi creez o baza noua cu layout-ul care-l doresc și dau restore la un backup totul va fi asa cum vreau eu dar din păcate nu a mers.

    2. sa adaug la filegroup-ul default încă n files și să mut MANUAL tabelele care consider eu ca sunt mai mari/accesate

    Pentru ca nu cunosc foarte bine structura datelor din baza de date (e pt Microsoft Dynamics AX) as incerca (cel putin pt inceput) varianta 1. Intrebarea principala e daca mai adaug cateva files (.ndf) la filegroup-il principal, SQL Server va scrie in aceste noi files pana le va uniformiza ca dimensiune cu fisierul intial (.mdf) sau va scrie in mod round robin si voi avea fisierul .mdf imens pe langa ndf-uri? Daca da, care e cea mai buna metoda sa le uniformizez ca dimensiune? Mai aveți sfaturi gen "best practices" de care ar trebui să țin cont?

    Alexban
    Filed under: ,
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems