Welcome to Sign in | Help

Re: Tabela cu foarte multe inregistrari

  •  10-23-2009, 8:16 AM

    Re: Tabela cu foarte multe inregistrari

    Daca problema este principala spatiul pe disk nu trebuie nimic special, pur si simplu mai adaugi un fisier NDF la filegroup-ul pe care se afla tabela (probabil PRIMARY), pe un nou disk:

    ALTER DATABASE <dbname> ADD FILE (name=<logicalfilename>, file='<fiisierpenouldisk.ndf', size=<spatiu folosibilpenouldisk>) TO PRIMARY;

    Baza de date, si implicit tabela problema, se va 'extinde' automat pe noul fisier si va putea sa creasca cit are loc pe noul disk. Asta e o solutie rapida, cu risk minim si care nu afecteaza design-ul logic ala bazei de date in nici un fel. Fisierele de backup vor creste corespunzator ca marime.

    O solutie mai complexa este sa folosesti partitionare, dar asta trebuie sa vorbesti cu un profesionist sa te ajute, daca o face un amator mai mult strica. Cit despre mai multe tabele, sint nenumarate dezavantaje, in principal legat de accesul la tabele din aplicatie si rapoarte.

    O alta solutie extrem de eficienta si cu risk foarte redus este sa treci pe SQ 2008 si sa folosesti PAGE COMPRESSION. In general se obtine un raport de compresie de 40-60%, cu imbunatatiri imediate in viteza aplicatiei (mai putin IO) si cu eliberarea spatiului compresat pentru mai multe date.

    http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems