Welcome to Sign in | Help

Conectare la SQL 2005 Express

  •  11-06-2006, 3:54 PM

    Conectare la SQL 2005 Express

    Salut,

    Am o aplicatie care lucreaza cu o baza de date SQL. Pana acum am folosit MSDE 2000 si acum vreau sa trec pe SQL Server 2005 Express Edition. Am instalat SQL 2005 Express pe un sistem nou si am preluat baza de date de pe un fisier de baclup.

    Problema e ca daca doresc sa ma conectez din aplicate la serverul SQL 2005 Expres, imi da o eroare ca nu poate sa se conecteze. Apare si o specificatie cum ca SQL Server 2005 in mod implicit nu accepta conecsiuni remote.

    Am verificat si am setat urmatoarele: Protocoare server: Shared Memory, TCP/IP; Protocoale Client: Shared Memory (1), TCP/IP (2), Named Pipes (3);  In SQL Server 2005 Surface Area Configurartion, la Remote Connection pentru localhost am pus TCP/IP Only. Dupa aceste setari am repornit serviciul.

    Eroarea de conectare persista si dupa aceste setari. Conectarea nu se efectueaza nici din utilitarul OSQL si nici din SQL Server Management Studio daca la Server Name pun localhost in loc de localhost\sqlexpress. Daca folosesc localhost\sqlexpress in Management Studio, se efectueza conectarea la baza de date si pot bedea toate informatiile.

    Va rog sa-mi spuneti ce gresesc. Multumesc!

    Mihaly

    Filed under:
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems