Welcome to Sign in | Help

Re: t-sql asyncron sql server 2005

  •  09-11-2009, 7:33 PM

    Re: t-sql asyncron sql server 2005

    Service Broker include o facilitate numita Activation, pe care se bazeaza exemplul din blog-ul meu. Activation lanseaza o in executie o procedura cind exista mesaje intr-un queue care pot fi citite. Procedura este lansat in executie fara sa exista o conexiune, intr-o sesiune de tip special ('background'). In exemplul din blog cind procedura de invocare ( usp_AsyncExecInvoke) plaseaza un mesaj intr-un queue care are atasat o procedure de activare (usp_AsyncExecActivated). Cind procedura de invocare a comite transactia, Service Broker lanseaza in executia procedura activata. Aceasta citeste mesajul din queue si executa procedura care doresti tu sa o lansezi.

    Tabela de AsyncExecResults contine ce proceduri doresti tu sa lansezi si ce rezultat au obtinut. Procedura de invocare nu executa nimic, deci nu are cum sa stie despre start time si finish time. Procedura activata este cea care executa, si ea updateaza cu start time, finish time si eventual un mesaj de eroare daca este cazul.

    Iti recomand sa citesti topicul din MSDN http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms171617.aspx si cele trei sub-topicuri (Understanding when activation occurs, Internal activation context si Event based activation) ca sa intelegi mai multe detalii despre cum functioneaza Activation.
    http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems