Welcome to Sign in | Help

Re: blocare sql server - probabil la conexiune

  •  09-02-2009, 6:53 AM

    Re: blocare sql server - probabil la conexiune

    Cind se mai intimpla conecteaza-te la conexiunea administrativa DAC si:

    1) uitat-te la sys.dm_os_schedulers, sys.dm_os_workers si sys.dm_os_tasks. Ce ma intereseaza este daca ai  ceva in work_queue_count in schedulers, daca workers sint deja egali cu valoarea din sp_configure max workers count si daca ai multe task-uri. Impreuna astea ar indica un thread starvation, care este una din cauzele pentru care nu se pot accepta conexiuni.

    2) uita-te la sys.dm_os_memory_clerks, order by (single_page_kb + multi_pages_kb) desc. Primele recorduri sint mai putine importatnt (node0 si node1, buffer pool) pentru astea sint totdeauna mari. Conteaza ce e dupa ele, ce tip de clerk si cit de mult a alocat. Ideea e sa cauti daca exista ceva care consuma memorie excesiv.

    3) uita-te la sys.dm_os_memory_cache_clock_hands order by last_tick_count desc. Vezi cit de recent a rulat algoritmul de cache-eviction. Daca nu exista schimbari recente probabil ca Resource Monitor-ul este blocat (care este si mesajul din errorlog).

    Ideea e ca daca Resource Monitor-ul este blocat, nu prea ai ce-i face tu. Trebuie sa contactezi suportul tehnic care poate sa identifice care este cauza.



    http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems