Welcome to Sign in | Help

Re: SQL Server sau content addressable storage

 •  05-04-2009, 7:11 PM

  Re: SQL Server sau content addressable storage

  Milioane pe luna la 5MB fiecare in 'citiva ani' ajung sa insemne 'citeva sute' de terabyte. O baza de date care sa contina citeva sute de TB de date este extrem de greu de intretinut: ca un backup dureaza zeci de ore si ai nevoie de inca citeva sute de TB ca sa pastrezi backup-urile. In plus orice operatiune de checkdb sau db reindex poate sa dureze potential ore, doar din cauza ca sint atitea pagini in baza de date. Un restore in urma unui crash dureaza zile intregi. Potzi sa te gindesti la partitionarea storage-ului pe o ferma de servere si rezolvarea adresabilitatii partitiei din software.
  Stocarea intr-o baza de date i-tzi ofera siguranta pentru ca rezolva problema de backup/restore. Potzi astfel adresa orice dubiu referitor la capacitatea solutiei de a-si reveni in urma unui dezastru local (arde serverul) sau mai extins (cutremur) pentru ca poati pastra backup-uri intr-un site remote O baza de date rezolva multe din problemele de backup/restore care o solutie 'de mina' bazata pe file system nu le rezolva: automatizare, backup incremenetal, partial restore, point-in-time restore, grupare intr-un singur bloc logic (un fisier BAK), pastrarea formatului fisierului si compatibilitate (un backup poate fi cititi dupa multi ani) samd. Daca siguranta datelor este cel mai important criteriu, atunci o baza de date este raspunsul. Viteza de access se poate imbunatati prin utilizarea FILESTREAM storage: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc949109.aspx
  'Viteza de acces' cuma anume este definita in cazul tau? Viteza de gasire a fisierului? Viteza de intoarcere a datelor la primul access? Viteza de intoarcere a datelor in accesse succesive? Viteza de salvare a fisierului? Viteza cu care se poate updata fisierul? Sint multe scenarii posibile si fiecare are nevoie de altfel de 'viteza'.

  PS. Acuma daca este vorba intr-adevar de o solutie care sa ofere 'siguranta' la citeva sute de terabytes asa ceva nu cauti raspunsul intr-un forum: costa multe mule milioane de dolari si nu bazezi o asemena investitie pe un raspuns de la un oarecare fistecine ce se intimpla sa se uite pe forum-uri. Poate ca cerintele originale (milioane de documente de 5MB pe luna timp de citiva ani) sint un pic exagerate? Sau altfel poate nu-tzi dai seama exact ce ai in fata.

  http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems