Welcome to Sign in | Help

Re: database maintenance plan best practices

  •  02-23-2009, 4:02 PM

    Re: database maintenance plan best practices

    Criteriul de alegere e timpul de recovery. Daca faci full in fiecare noapte la ora 3:00 si sa zicem log backup la fiecare 30 minute, atunci daca suferi un crash la 2:55 noaptea ca sa faci recovery trebuie sa faci un restore full, urmat de 47 de log restore-uri, urmat de tail-log restore. Ca sa reduci timpul de restore se face in general, intre full back-up-uri, si diferential backup, de ex odata la 3 ora in timpul programului. In acelasi scenariu ca mai sus, daca ai ultimul diferential backup la or 9 pm, atunic timpul de recovery este semnificativ redus pentru ca faci un full restore, apoi diferential, apoi log-restore de 11 ori doar (fata de 47 de ori), si in plus nu prinzi in log back-up activitatea de peste zi care se restoreaza incet.

    E foarte important ca odata ce ai un plan niciodata nu mai faci back-up 'de mina' decit daca-i specifici 'with COPY_ONLY'.

    Si nu uita sa faci un checklist cum se face un recovery din crash (tail-log backup, restore full, restore diferential, apoi log-uri, apoi tail-log recovery) astfel incit oricine sa stie sa-l faca cind e nevoie, si testeaza-l.

    http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems