Welcome to Sign in | Help

Re: sincronizare sau....?

  •  12-03-2008, 11:41 AM

    Re: sincronizare sau....?

    Clientul trebuie sa plece de la punctele de lucru cu contractul in mina? Atunci punctul de lucru trebuie sa emita numarul de contract independent chiar daca nu poate contacta centrul, si in general asta se rezolva encodind in numarul contractului locatia care la emis (de. ex. 'contractul 12-301' unde 12 este codul locatiei, 301 este numarul serial emis la locatia 12). 'Numerele' sint varchar nu int. Sint unice pe firma pentru ca sint unice la locatie + codul locatiei este unic. Spre exemplu numerele de conturi de banca contin astfel de coduri in ele.
    E permis sa ai lipsa in serii? Asta trebuie sa intrebi pe cei de le Legal, nu pe conta. Daca nu e permis, e destul de complicat, trebuie sa te asiguri ca salvarea unui nou contract este comisa in baza de date inainte de a adauga unul nou, altfele ramii cu gauri in caz de rollback, si trebuie sa blochezi stergerile (ex. sa folosesti un cimp 'is_deleted').

    Cit despre exportul de date, daca potzi instala un VPN atunci poti face replication si e probabil cel mai simplu de configurat si folosit, si va scala pina la citeva zeci de centre. Exista restrictii de licenta in replication pentru Express (poate fi numai subscriber), deci vei fi fortat sa ai pull Merge replication, chiar daca Transactional cu push de la puncte de lucru era clar mai buna dpdv al overhead-ului de replicare.

    Daca nu poti instala un VPN sau ai prea multe puncte pentru ca replicarea sa fie viabila, atunci trebuie sa faci sincronizarea de mina via WebServices call (unserviciu http la centru apelat de puncte) si ramine sa rezolvi 'doar' problema de retry ca sa obtii semantici de 'exactly-once'.  Service Broker itzi rezolva problemele de retry si ordonare ('exactly-once-in-order'), dar daca adresa de IP a punctelor se schimba prea des o sa ai probleme cu routing-ul.

    Daca centrul poate sa tolereze delay-uri mari (ex. o zi) pina primeste update-urile de la puncte atunci potzi face ceva gen un 'in-house'  log-shipping de la puncte la centru in fiecare noapte, transfer prin FTP de ex, urmat de job-uri de SSIS la centru care sa consolideze datele.

    http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems