Welcome to Sign in | Help

Re: SQL inclus in kit-ul de instalare al aplicatiei

  •  11-26-2008, 12:09 PM

    Re: SQL inclus in kit-ul de instalare al aplicatiei

    Nou:

    - cum pot rula un script ".sql", de atasate a unei BD la un server (generat in SQL) in timpul instalarii aplicatiei (sau macar dintr-o aplicatie C#)?

     



    In principiu potzi sa incluzi fisierul .sql in kit (ca resursa in exe sau ca fisier extern copiat in distributie) si sa executi fiecare batch din el cu un SqlCommand.ExecuteNonQuery. Ca sa imparti .sql in batch-uri poti folosi String.Split(new string[] { "go\r\n", "GO\r\n" }, StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries). Pentru premianti se poate folosi un RegEx cu math-uri. 99% din cazuri esti acoperit. Evident, daca ai folosit alt batch delimiter in locul lui 'GO', split-uiesti dupa acel delimiter. Daca ai folosit extensii de executie in .sql de genul :connect, atunci trebuie sa-l executi cu sqlcmd.
    Oarecum pe linga topic, dar ca sa executi ceva la instalare itzi creezi o clasa derivata din System.Configuration.Install.Installer si o decorezi cu [RunInstaller(true)]. Adaugi un eveniment AfterInstall si in el itzi rulezi codul tau C# de instalare.

    http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems