Folosesc în mod curent ADP-uri în Access 2003 cu back-end SQL 2005 Express (sau MSDE 2000), de fapt aplicaţia principală din firma noastră se bazează pe această tehnologie. Însă fac toate modificările la baza de date prin script-uri în Management Studio (Express), aşa că nu am observat problemele respective. În plus, nu folosesc (încă) nicio funcţionalitate specifică SQL 2005 (pentru că aplicaţia trebuie să funcţioneze în continuare cu SQL 2000, până trecem la 2005 la toţi clienţii).
O problemă pe care am întâlnit-o se referă la modificări în form-uri bazate pe tabele cu cheie primară identity: dacă există trigger-e care scriu în alte tabele cu identity, atunci rândul adăugat/modificat dispare de pe ecran, deoarece Access-ul reciteşte înregistrarea folosind @@IDENTITY în loc de SCOPE_IDENTITY(). Singurul workaround pe care l-am găsit a fost să folosesc chei primare uniqueidentifier în loc de int-urile identity.
În rest, singurele probleme care mă supără mai tare sunt cele legate de Access (nu de interacţiunea cu SQL Server), pentru că uneori crapă când ţi-e lumea mai dragă, iar uneori corupe şi proiectul (mai ales dacă sunt multe sute de form-uri şi rapoarte în el, fişierul meu ADP ajungând pe la 80-100MB).
Oricum, recomand instalarea ultimului hotfix Post-SP3 pt Access 2003 (KB 945674), care corectează câteva bug-uri neplăcute (introduse în SP3).
Răzvan