Salut, am de rezolvat urmatoarea problema: (un program acordare credit - gen banca)
La primirea imprumutului, clientul primeste un desfasurator cu N rate lunare formata fiecare din cota din imprumut plus dobanda aferenta. Are deasemenea o data de scadenta. Pt fiecare zi de intirziere peste ziua scadentei se calculeaza x% penalizari din valoarea neachitata la timp. Clientul poate sa achite in avans una sau mai multe rate, sau poate sa plateasca o suma mai mare decit o rata dar mai mica decit 2 rate (de exemplu daca rata este de 120 RON poate achita 200RON) si atunci diferenta achitata in plus se scade din urmatoarea rata (fara a modifica dobinda!), sau mai exista cazul in care omul plateste mai putin decit valoarea unei rate (in acest caz valoarea platita se scade conform legii din dobanda lunii respective, luna viitoare calculindu-se o penalitate pt cota din rata neachitata). Ce nu mi-e clar si as dori sa ma ajutati voi cu o idee - daca eu am o tabela RATE cu campurile:
ID_CONTRACT
NR_RATA
SCADENTA
COTA
DOBANDA
PENALIZARE
in care am cele 6 rate pt clientul x cu valorile corespunzatoare pt toate campurile calculate in momentul acordarii imprumutului, cum trebuie sa concep/organizez o tabela CHITANTE astfel incit sa stiu tot timpul ce anume s-a achitat cu chitanta cu numarul Y (de ex cu o chitanta se poate achita COTA + DOBANDA de pe luna decembrie + 1/2 din COTA luna ianuarie - la plata anticipata sau 1/2 din COTA lunii decembrie + DOBANDA lunii decembrie - la plata partiala)
Sper ca am fost destul de explicit in enuntarea problemei....daca nu va stau la dispozitie!
Multumesc anticipat
Puiu