Welcome to Sign in | Help

Re: Ce credeti ca ar fi util sa stie un programator vis-a-vis de lucrul cu bd SQL ?

•  10-22-2008, 11:36 AM

Re: Ce credeti ca ar fi util sa stie un programator vis-a-vis de lucrul cu bd SQL ?

liviu.costea:

Trebuie sa stie sa faca proceduri stocate, functii, viewuri. Asta ar fi necesar pentru toti programatorii.

Apoi ar fi bine ca sa stie sa si optimizeze o procedura stocata, sa citeasca un plan de executie, sa stie cand sa adauge un index si de ce, cand si cum sa foloseasca o tabela temporara. Cei care se cred de nivel intermediar/avansat ar trebui sa stie astea.

Iar in ultima parte sa fie la punct cu noutatile aduse de orice versiune noua de server sql, de exemplu in sql server 2005 poti faci join cu o functie tvf, in 2008 s-a introdus table value parameters etc.

De fapt eu as vrea ca .net developerul sa fie si database developer daca se poate (dar nu dba).

ce distractie va fi pe capul celor care raman in firma atunci cand un astfel de om pleaca in alta parte..

capcana in care cad foarte des oamenii care stiu si una si alta consta in faptul ca nu mai respecta intocmai arhitectura si fac uneori compromisuri scriind anumite bucati de cod in parti unde nu ar trebui sa fie asa ceva.. sa vezi ce bestial va fi cand trebuie sa adaugi functionalitati noi unui astfel de proiect.. goodluck with that..

plus de asta Diana a punctat foarte bine aspectul legat de acel "frame of mind" care ar trebui sa fie diferit la un database developer fata de unul .NET (DAL si BLL constituie un punct de inflexiune in felul cum se aboredeaza in mod optim majoritatea problemelor de cele 2 parti ale acestor layere)

View Complete Thread