Welcome to Sign in | Help

Re: Solutia optima pentru aplicatie distribuita.

•  09-29-2008, 8:52 AM

Re: Solutia optima pentru aplicatie distribuita.

"Cum sunt conectate locatiile astea?"

In momentul de fata sunt cu VPN iar serverul de baze de date este acolo unde ponderea de folosire este mai mare.

"Stocuri"

Problema delimitarii cine cu ce informatii lucreaza este rezolvabila - impartirea din punct de vedere al stocurilor este similara cu impartirea locatiilor - informatiile comune insa ma impiedica - transferuri de la unii la altii de exemplu.
    Sincer acum vreo 4 ani cand am incercat partea de replicare de la SQL 2000 m-am dezumflat deoarece nu se potrivea cu logica aplicatiei (nu am prea mult Busines Logic in baza de date) ... si m-am resemnat - dar acum necesitatea revine - si suntem dispusi sa schimbam si in aplicatie.
    Cunosc aplicatii economice care "merg" pe replicare la nivel de prezentare, dar nu am ajuns sa discut cu cineva concret despre problema.

Ce ma gandesc eu in momentul de fata este o solutie in care serverele de date sunt in "Cerc" (S1->S2->S3->...->Sn->S1). Fiecare avand rutina de a "face in oglinda" ceea ce se intampla pe el (ceva cu triggere after Create,Update,Delete) dar cu posibilitatea de la "Loga" aceste comenzi in cazul in care "Destinatia" este offline si de a le aplica la revenire. Pe partea de online am inceput ceva ... mai am probleme la campurile Text si fratii lui, iar la off ... avem o implementare mai veche ... unde nu exista conexiune intre 2 locatii si se trimitea cu CD-ul fisierul SQL de comenzi (foarte primitiv - dar eficient la acel moment).
    www.fagadar.ro
View Complete Thread