Welcome to Sign in | Help

Re: Solutia optima pentru aplicatie distribuita.

•  09-29-2008, 1:31 AM

Re: Solutia optima pentru aplicatie distribuita.

fgbogdan:
    cerinta este: toata lumea sa vada informatiile (de la toata lumea) - adica sa se replice tot - nu numai anumite tabele sau parti din ele

In cazul acesta (daca excludem V1 care este cea mai simpla solutie dpdv al dezvoltarii sistemului informatic, probleme pot apare daca iti pica serverul sau o conexiune de la un punct de lucru catre centrala) o posibila solutie ar fi sa apelezi la o topologie peer to peer cu replicare tranzactionala cu un nod (server,bd) pentru fiecare punct de lucru. La fiecare punct de lucru se pot realiza R/W independent de celelante noduri iar datele pot fi replicate catre celelante noduri. Daca iti pica un nod celelante isi pot schimba/replica datele fara probleme ... coafura rezistă. Cand nodul revine online isi poate schimba/replica datele din nou cu celelante noduri. In cazul tau, asta ar insemna 10 noduri, fiecare nod fiind nevoit sa gestioneze 9 publicatii (cate una pentru fiecare din celelante noduri). Se spune ca replicarea sta prost la capitolul scalabilitate. In cazul tau mentinerea a 9 publicatii pe server nu cred ca va prezenta probleme dpdv al volumul datelor din publicatii pt. ca volumul lor va fi relativ mic din moment ce iti propui ca frecventa replicarii sa fie mare ( => pseudo timp real). Diminuarea performantelor ar putea apare la W datelor in bd din fiecare nod (teoretic).

Nu am folosit o astfel de arhitectura pana in prezent, asa ca acest mesaj nu este decat teorie. Nici nu vreau sa intelegi eronat ca acest mesaj este un sfat. Este doar o prezentare a unei arhitecturii pe care nu ai enumerat-o in primul mesaj.

View Complete Thread