Welcome to Sign in | Help

Re: o intrebare

•  09-17-2008, 12:59 AM

Re: o intrebare

In opinia mea, atata timp cat existenta unui CNP duplicat nu afecteaza functionarea sistemului nu cred ca ar trebui sa conteze; pe de alta parte, probabilitatea ca 2 persoane cu acelasi CNP sa ajunga in acelasi sistem informatic (altul decat cel de evidenta populatiei) e destul de mica deci nu ne costa nimic sa fortam sa fie unic.

Eu, personal, nu il tin unic pt ca m-am lovit de multe situatii in care CNP-ul nu este disponibil si nici macar necesar; daca mai tinem cont si de faptul ca e o chestie de introduere de date si ca exista sanse reale sa se introduca gresit (din cate am inteles, din alta discutie, validarea lui nu functioneaza totdeauna asa ca daca incercam aia intram in alta discutie de acelasi gen) mi se pare frectie la picior de lemn sa fortezi sa fie unic.. In concluzie, eu zic ca se merita folosit un sistem care sa avertizeze operatorul in cazul in care nu este valid sau daca este duplicat insa doar cu titlu informativ, nicidecum ca o restrictie (Atentie: exclud din aceasta discutie cazurile cand reprezinta o componenta critica pt desfasurarea activitatii, caz in care e destul de clar Wink)

Plus de asta, consider ca exista elemente mult mai importante si cu incidente mai dese decat CNP-ul cum ar fi felul cum se stocheaza adresele (mai ales ca acum se fac tot mai multe harti digitale si tot mai detaliate) si numerele de telefon.
View Complete Thread