Welcome to Sign in | Help

Re: o intrebare

  •  06-17-2008, 9:51 AM

    Re: o intrebare

    Folosirea cheilor 'naturale' (http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_key) este in general riscanta. Desi tentatia de a le folosii este foarte mare, iata citeva din riscurile pe termen lung:
    - unicitatea nu este garantata. CNP este generat de o autoritate in afara controlului tau si aceasta poate face o greseala si sa genereze un duplicat. Sau o persoana se poate prezenta cu un CNP fals. Busniess-ul tau probabil nu este in masura sa urmareasca astfel de cazuri, si nici nu este interesat, si ce se poate intimpla este ca sistemul informatic se blocheaza cind este prezentat cu o astfel de problema. Putin probabil in practica, dar nu imposibil.
    - formatul CNP se poate schimba. O lege trecuta in graba poate adauga un RO in mijloc sau cine stie ce altceva. Aplicatia ta devine deodata 'obsoleta' pentru ca foloseste datele CNP ca cheie. Daca CNP ar fi pastrat doar ca un atribut al persoanei, anticiparea unei astfel de schimbari este mai usoara (eg. un cimp varchar in loc de numeric).
    - in fine cadrul legal legat de CNP se poate schimba oricind. Este foarte probabil ca intr-un viitor destul de apropiat (ani) cerinta de protectzie a CNP-ului sa devina lege, la fel cum s-a intimplat cu Social Security in USA. Aceasta este cea mai serioasa problema, pentru ca un cimp encriptionat nu poate fi folosit ca cheie.
    http://rusanu.com
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems