Welcome to Sign in | Help

Creeare/atasare baza de date

•  03-07-2008, 3:07 AM

Creeare/atasare baza de date

Salut! Vreau sa fac o aplicatie care sa permita userului sa adauge/stearga baze de date intr-un Server Express 2005. Acestea sint initial identice (contin tabele cu valori introduse default si proceduri stocate, si au definit un user 'User' db_owner) si se vor particulariza ulterior.
    Am observat ca pt a putea executa din aplicatia C# "CREATE DATABASE XXX ..." trebuie ca userul folosit sa aiba setata propritatea "Server Roles' ca sysadmin. Cred ca nu e bine ca acest drept sa fie setat default si permanent, deci imi pun intrebarea daca nu ar fi mai bine sa-l setez numai inainte de a creea noua baza de date. Intrebare: care este sintaxa care imi permite setarea/desetarea rolului in runtime pt un anumit user?
    Structura interna a tabelei o pot reconstitui cu ajutorul unui script generat si rulat runtime. O alta intrebare ar fi: cum pot sa recreez in baza de date nou formata valorile care trebuie sa fie default in tabele - destul de multe ca numar de recorduri (~200 recorduri)?

O idee mai simpla ar fi sa fac append la server a unei baze de date pe baza unor fisiere gata creeate (generate prin simpla copiere a fisierelor MDF si LDF default). In acest caz as avea automat in baza nou atasata structura si datele default! Si in acest caz am nevoie de aceeasi setare a server roles...

Care metoda este mai 'profesionala'? Avind in vedere ca operatia nu se va executa foarte des sau de un numar mare de ori, prefer o metoda sigura, nu neaparat rapida.

Sper ca am fost suficient de coerent pt a ma putea face inteles! Daca nu, va stau la dispozitie!
    Multumesc anticipat!

View Complete Thread