Welcome to Sign in | Help

Re: Conectarea la o baza de date MySQL

•  03-04-2008, 3:45 PM

Re: Conectarea la o baza de date MySQL

toia_solomon:

Inainte de toate imi explici te rog de ce este atat de usor cu SQLServer? O colega de-a mea are conectarea cu SQL Server si a scris doar 2 randuri de cod, pe cand eu ajung sa fac colectii pt fiecare entitate in parte....Ma gandesc ca ar trebui sa fie cam acelasi lucru: baza de date o luam de undeva, doar legatura cu C#-ul sa fie mai diferita....(dar in principiu ar tb sa functioneze la fel).

Singura diferenta pe care o vad intre SQL Server si MySQL este LINQ2SQL - altfel, ai putea sa iei codul si sa il scrii la fel , folosind conexiune de MySQL in loc de conexiune de SQL Server.
    Si depinde cum vrei sa faci proiectul - poti sa il faci si astfel incit sa ai toata conexiunea pe forma.
    Daca il organizezi POO , ai urmatoarele avantaje :
    1. Poti schimba BD cum vrei tu ( doar obiectele stiu ca se conecteaza la MySQL, poate data viitoare rescrii obiectele ca sa se conecteze la Oracle)
    2. Nu scrii codul de x ori daca vrei sa faci o aplicatie ASP.NET, WinForms, Pocket PC , etc.
    3. Refolosirea codului la alte proiecte ( eu am deja o clasa Persoana pe care am tot refolosit-o...)

Ignat Andrei
    http://serviciipeweb.ro/iafblog
View Complete Thread