Welcome to Sign in | Help

Re: SQL Trigger

•  02-27-2008, 9:11 AM

Re: SQL Trigger

da, aveam in plus coloana "ID" in a 2a tabela (Audit) care se auto-incrementa daca se adaugau date noi

dar, asta nu e o problema, din fericire SQLul stie sa insereze doar row-urile care trebuie chiar daca sunt selectate cu *

pe viitor, daca va fi nevoie, voi selecta, concret, row-urile care vreau sa le scriu in a 2a tabela - desi, nu cred ca se va ajunge la chestia asta... pt ca tabelele nu-si vor schimba structura vreodata, si astfel sa existe posibilitatea de a fi inserat nu-stiu-ce row, care sa sa fie UNIQUE, si sa pericliteze executia codului.

-
    valoarea UNIQUE exista si in prima si in a 2a tabela - iar, cand, codul incerca sa insereze datele noi in a 2a tabela se "impiedeca" de aceasta valoare

aceasta valoare UNIQUE, nu avea niciun sens - a fost creeata ca UNIQUE din greseala

-
    problema cu care m-am confruntat la inceput, a fost - SQL imi spunea ca nu stie ce obiect este "deleted" Smile

defapt, solutia era foarte simpla - dar nu am observat-o... deloc

eu scriam -> INSERT INTO Audit SELECT * FROM deleted

solutia era sa adaug prefixul "dbo." la "Audit" Smile

sincer sa fiu, nu stiu de ce este nevoie de prefixul acesta - (dbo = database owner?)
View Complete Thread