Am placerea de a fi primul care isi da cu parerea. Despre poze nu am sa spun nimic pentru ca au fost facute de Narcis.
La aceasta intalnire mi-au placut cateva aspecte foarte importante zic eu:
- Introducere buna cu privire la certificari (pt. ca ma intereseaza acest aspect, subiectul si momentul mi s-au parut foarte bine alese)
- Razvan a avut o prezentare foarte interesanta cu privire la GROUP BY. A demonstrat ca putem grupa datele atat cu WITH ROLLUP, WITH CUBE dar si cu GROUPING SETS (introdus in MSSQL 2008). Prezentarea a fost foarte interesanta cu cat a fost discutata si "tona" de cod dar si "costurile" utilizarii variantei clasice (cea cu UNION).
- Doamna Angela a avut o prezentare foarte bine expusa. Parerea mea ca la un moment dat a trecut putin prea repede de la indecsi la statistici dar s-a inteles. Tema a fost foarte practica si anume "urmarirea" dimensiunii fisierelor bazelor de date si modul in care se poate verifica ceea ce trebuie sa se intample. Exemplul a fost acela de a crea o baza de date si modul in care creste spatiul de stocare al fisierelor de log. A mai fost prezentat si modalitatea prin care se poate "elibera" log-ul.
- Adrian Stoian a prezentat Microsoft Visual Studio Team Edition si modul in care acesta "lucreaza" cu Microsoft Foundation Server. Aici nu prea sunt in masura sa-mi dau cu parerea pt ca eu nu folosesc asa ceva. Pot sa-mi dau cu parerea cu privire la primul impact cu acest mediu de dezvoltare: introducere OK, prezentare OK. Daca am sa testez acest mediu, am sa ma descurc si asta datorita acestei prezentari.
Cu privire la viitoarea intalnire, a fost o persoana care a propus sa se abordeze si teme mai practice, care sunt intalnite mai des (parerea mea este ca Razvan a pus punctul pe "i"). Tot pt o viitoare intalnire, a mai fost propusa o tema de introducere in Share Point.
Una peste alta, temele nu mi s-au parut greu de inteles. Felicitari si multumiri celor care au prezentat.
Cătălin D.