Welcome to Sign in | Help

Re: AJUTOR !!!

•  02-14-2008, 9:10 AM

Re: AJUTOR !!!

B_gd_n[ ]Sahlean:
    nickk:

Merci Mult de ajutor, au fost de mare ajutor sfaturile D-stra Big Smile... Iar acum alta intrebare Surprise

De ce la folosirea operatorului IIF avem in rezultat cimpuri goale care defapt nu-s NULL Sad

Iar Operatorul de atribuire "=" nu merge in Select Sad ???

IIF nu este operator (cum este ? : in C/C++) , este o funcţie ! Relativ la IIF nu am inteles care-ti este de fapt problema ! Daca doresti sa faci conversia in Access a "valorilor nule" in "altceva" poti folosi functia NZ(expresie,valoare_daca_null) .
    Daca te referi la clauza SELECT din comanda SQL SELECT sintaxa expresiilor nu permite. Operatorul = este interpretat ca fiind operator de comparaţie in contextul amintit anterior.

Deci am asa un tabel

C D E
    123    
    564 264  
    4987    
    497 689  
    165    

Coloana D contine niste celule goale format intr-un alt query cu IIF, Intrebare:

Coloanele goale sunt NULL?

Din acest tabel mie imi trebuie sa scad coloana C cu D, iar in rezultat obtin astfel:

C D E
    123    
    564 264 300
    4987    
    497 689 -192
    165    

Iar mie imi trebuie sa obtin astfel:

C D E
    123   123
    564 264 300
    4987   4987
    497 689 0
    165   165

Adica in pozitiile goale din E sa apara coloana C, iar daca exista Pozitii in coloana D atunci sa scada C cu D (C-D) si sa-l introduca in E, in rezultatul din E daca exista pozitii negative sa le inlocuiasca cu zero. Merci mult.

View Complete Thread