Welcome to Sign in | Help

SQL SERVER+ADP

•  11-29-2007, 1:56 PM

SQL SERVER+ADP

Stiu ca sunt putin off topic dar ma risc... 

Incerc sa mut o aplicatie facuta in access pe sql server, legandu-ma printr-un proiect de tip ADP folosind obiecte ADO.
    Problema este la legarea unui subform la o forma parinte, tabelele asociate fiind in aceeasi relatie, de parinte-copii.
    Am incercat 2 metode:
    1.stabilind la fiecare forma proprietatea recordsource la tabela respectiva, apoi creind cate un obiect de tip recordset pentru manipularea datelor, de felul:
    set RS1=me.recordset
    set RS2=me.recordset
    Cred eu ca form-ul si subform-ul sunt legate bine, deoarece pot naviga si fiecarei inregistrari din tabela parinte afisandu-mi inregistrarile corespunzatoare.
    In tabela copil exista campuri care au aceeasi valoare pentru un set de inregistrari, dorind astfel sa fac o automatizare
    private command1_click()
    do while not rs2.eof
      rs2("camp1")=text1
      rs2("camp2")=text2
    loop
    end sub
    Problema este ca sunt mereu actualizate doar inregistrarile din tabela copil aferente doar primei inregistrari din tabela parinte, deci probabil ca obiectele recordset nu sunt legate cum trebuie!
    Cam care ar putea fi problema?
    2. Am folosit un sir de tip SHAPE de tip:
    SHAPE {select * from tabela_parinte} append ({select * from tabela_copil} as RS2 relate camp1 to camp2)
    dupa asocierea formelor la obiectele recordset create, ele sunt corelate, dar in subform, mereu imi apar absolut toate inregistrarile,desi indicatorul de inregistrare se 'misca' doar in dreptul inregistrarilor aferente celei parinte!
    Va multumesc!

View Complete Thread