Welcome to Sign in | Help

Manifest pentru metodologia "Agile"

  •  10-07-2006, 9:13 AM

    Manifest pentru metodologia "Agile"

                                           Manifest pentru metodologia "Agile"

              Mai multe personalitati din Project Management(PM) s-au adunat si au dezbatut
    o cale de iesire dintr-un impas al eficientei la care ajunsese PM clasic: s-a constatat ca numai
    17% din aplicatiile create ajung sa aiba succes relativ , adica sa fie folosite de beneficiari.
    Sau,folosind un exemplu un pic fortat: cate din optiunile Microsoft Word ajung sa fie folosite?Pentru mine ca beneficiar e posibil ca , sa zicem, 20 % din facilitatile Word sa le folosesc, restul nu-mi sunt interesante, producatorul a produs un efort suplimentar. Intr-o aplicatie particulara trebuie sa fie implementate exact acele optiuni folosite: asta scurteaza timpul de executie si beneficiarul este multumit.
              Revenind, acestia au schimbat lucrurile si definind o serie de principii care modifica fundamental lucrurile  (vezi www.agilemanifesto.org):

    1)"Individuals and interactions over processes and tools " - sa asculti ce spune programatorul(creatorul/echipa), el simte si rezolva problema nu procesele si instrumentele utilizate;
    2)"Working software over comprehensive documentation " - obiectivul principal e sa mearga aplicatia nu sa rezolvi o caruta de documentatie de proiect;
    3)"Customer collaboration over contract negotiation "- sa ai alaturi de tine clientul, dincolo de stipulatiile unui contract care pot bloca proiectul
    4)"Responding to change over following a plan " - sa nu fii blocat de un plan ci sa faci modificarile in aplicatie cu tinta satisfactia beneficiarului.

               Ce legatura are interventia mea cu SQL-ul, bazele de date ?

               Va marturisesc ca am apucat sa aplic principiile enuntate cand am fost nevoit sa conduc un proiect de dezvoltare a unei aplicatii web-based in .Net cu acces la o baza de date SQL 2000.

               Si a MERS !

              Am proiectat baza de date cu referire numai la informatia de care avea nevoie beneficiarul. Incercand sa fac "Working software" am pornit de la un nucleu al bazei de date care permitea functionarea aplicatiei si asigura un set minim de servicii. Ceea ce m-a determinat sa scriu acest articol este partea a 2 a principiului : "comprehensive documentation" activitate care daca este dusa la extrem mare consumatoare de energie.(Revenind la proiectul de care v-am vorbit va dati seama ca aici a intervenit e un sef care inca nu a auzit de metodologia de fata).

               In concluzie recomand cu caldura aceste principii ale agilitatii atunci cand conduceti un proiect software.Iar daca sunteti in echipa, in interiorul ei, la carma bazelor date sau mediului de dezvoltare, deschideti ochii sefului, pentru ca astfel va fi multumit beneficiarul, dvs. pt ca aveti lucruri mai putine si clare de facut si , sigur, pentru ca pot iesi si bani mai multi din asta.

     


    Gheorghe Ciubuc,SQL Server Influencer, MCP(SQL 2000), MCTS (SQL Server 2005) , OCA(Oracle 9i), Sybase(Brainbench)
    Filed under:
View Complete Thread
Powered by Community Server (Commercial Edition), by Telligent Systems